Πολιτική

Απειλή ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο στην ΕΡΤ λόγω Ζούλα

Το εμπάργκο στην ΕΡΤ σκέπτονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά το… χαμό που προκλήθηκε από τη φωτογραφία που έδειχνε ένα χαρτί το οποίο είχε τοιχοκολληθεί σε γραφεία στην ΕΡΤ και έδινε εντολή να μην παίξουν τα πλάνα του πρωθυπουργού στην Ικαρία και φωτογραφία του Δημήτρη Λιγνάδη με άλλα άτομα.

Η πρόταση για εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ έπεσε στο τραπέζι καθώς στην Κουμουνδούρου θέλουν να δείξουν την αντίδραση τους προς το πρόσωπο του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα, του οποίου έχουν ζητήσει την παραίτηση γιατί τον θεωρούν υπεύθυνο για τα «περιστατικά λογοκρισίας που υπάρχουν στη δημόσια τηλεόραση.

Click4more Άγρια κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα στην Βουλή για τα Πανεπιστήμια

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα αυτό, κατά την πρόσφατη κόντρα του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να υπάρξει μια διακομματική επιτροπή η οποία θα διοικεί την ΕΡΤ.

Φυσικά, στην πρόταση για εμπάργκο υπάρχει σοβαρός αντίλογος, καθώς κάποιοι θεωρούν ότι πέρα από την επικοινωνιακή απήχηση που θα έχει μια τέτοια κίνηση για λίγα 24ωρα, το θέμα στη συνέχεια θα ξεχαστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει ένα βήμα για να επικοινωνήσει τις απόψεις του, ιδιαίτερα στην επαρχία.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εμπάργκο σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Την προηγούμενη φορά ήταν το 2018 όταν είχε γίνει το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ, το έσπασε παραμονή των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας με μια συνέντευξή του στο κανάλι του Φάληρου που στη συνέχεια του έδωσε μάλιστα και ένα ποσοστό 2% σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Εκείνη την εποχή είχε υπάρξει μεγάλη γκρίνια στα κομματικά στελέχη καθώς θεωρούσαν ότι τελικά είχαν κάνει λάθος αποκλείοντας έναν τηλεοπτικό σταθμό από τις εμφανίσεις τους.

Σημειώνεται ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα κάνει εμπάργκο στην ΕΡΤ. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εμπάργκο στη δημόσια τηλεόραση είχε κάνει και η Νέα Δημοκρατία, διαμαρτυρόμενη για σχόλια του Σωτήρη Καψώχα και της Κατερίνας Ακριβοπούλου σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη και ΟΠΕΚΕΠΕ: Τον στοχοποιούν χωρίς αποδείξεις και αποπροσανατολίζουν από την υπόθεση
«Απίστευτα ψέματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κορυφαίο όλων ότι ο εισηγητής μας επιτέθηκε σωματικά στον μάρτυρα κ. Τζεδάκη, κάτι, άλλωστε, που διέψευσε και ο ίδιος», επισημαίνει η Πειραιώς
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς 13
Το ευχαριστώ της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Διαμαντή Καραναστάση: «Είσαι ο ιθύνων νους, ο εμπνευστής και στρατηγός»
«Ο Διαμαντής Καραναστάσης αφήνει παρακαταθήκη πολιτική και κοινωνική ενός ανθρώπου αδάμαστου που δεν αποδέχεται τη βρωμιά του συστήματος εξουσίας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 24
Σκληρή απάντηση της Κίνας στις δηλώσεις Γκιλφόϊλ για το λιμάνι του Πειραιά
Η κινεζική πρεσβεία καταγγέλλει «σοβαρή παρέμβαση» μετά τις δηλώσεις της Αμερικανίδας πρέσβη, η οποία κάλεσε την Ελλάδα να «πουλήσει το λιμάνι του Πειραιά» προκειμένου να αντιμετωπίσει την κινεζική επιρροή
Το λιμάνι του Πειραιά 19
Μακάριος Λαζαρίδης στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταθέτω μήνυση κατά της διευθύντριας Τύπου του γραφείου του ΠΑΣΟΚ – Η απάντηση από την Χαριλάου Τρικούπη
Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν ότι: «Ο εν λόγω κύριος σήμερα επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά σε μάρτυρα γιατί δεν του άρεσαν οι απαντήσεις του»
Εξεταστική
14