Πολιτική

Απειλή ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο στην ΕΡΤ λόγω Ζούλα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το εμπάργκο στην ΕΡΤ σκέπτονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά το… χαμό που προκλήθηκε από τη φωτογραφία που έδειχνε ένα χαρτί το οποίο είχε τοιχοκολληθεί σε γραφεία στην ΕΡΤ και έδινε εντολή να μην παίξουν τα πλάνα του πρωθυπουργού στην Ικαρία και φωτογραφία του Δημήτρη Λιγνάδη με άλλα άτομα.

Η πρόταση για εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ έπεσε στο τραπέζι καθώς στην Κουμουνδούρου θέλουν να δείξουν την αντίδραση τους προς το πρόσωπο του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα, του οποίου έχουν ζητήσει την παραίτηση γιατί τον θεωρούν υπεύθυνο για τα «περιστατικά λογοκρισίας που υπάρχουν στη δημόσια τηλεόραση.

Click4more Άγρια κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα στην Βουλή για τα Πανεπιστήμια

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα αυτό, κατά την πρόσφατη κόντρα του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να υπάρξει μια διακομματική επιτροπή η οποία θα διοικεί την ΕΡΤ.

Φυσικά, στην πρόταση για εμπάργκο υπάρχει σοβαρός αντίλογος, καθώς κάποιοι θεωρούν ότι πέρα από την επικοινωνιακή απήχηση που θα έχει μια τέτοια κίνηση για λίγα 24ωρα, το θέμα στη συνέχεια θα ξεχαστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει ένα βήμα για να επικοινωνήσει τις απόψεις του, ιδιαίτερα στην επαρχία.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εμπάργκο σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Την προηγούμενη φορά ήταν το 2018 όταν είχε γίνει το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ, το έσπασε παραμονή των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας με μια συνέντευξή του στο κανάλι του Φάληρου που στη συνέχεια του έδωσε μάλιστα και ένα ποσοστό 2% σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Εκείνη την εποχή είχε υπάρξει μεγάλη γκρίνια στα κομματικά στελέχη καθώς θεωρούσαν ότι τελικά είχαν κάνει λάθος αποκλείοντας έναν τηλεοπτικό σταθμό από τις εμφανίσεις τους.

Σημειώνεται ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα κάνει εμπάργκο στην ΕΡΤ. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εμπάργκο στη δημόσια τηλεόραση είχε κάνει και η Νέα Δημοκρατία, διαμαρτυρόμενη για σχόλια του Σωτήρη Καψώχα και της Κατερίνας Ακριβοπούλου σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: Έμφαση σε μεσαία τάξη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες – Εξετάζεται η μείωση προκαταβολής φόρου
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για αλλαγές στα τεκμήρια, την προκλητικότητα της Άγκυρας και την παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης
Ο Παύλος Μαρινάκης
Μητσοτάκης: «Εκλογές την άνοιξη του 2027 – Το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει ψιλό γαζί τους πολίτες»
Pροανήγγειλε ότι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει αναλυτικότερα τον οικονομικό προγραμματισμό για το επόμενο έτος και το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Το σχέδιο Τσίπρα για τη ΔΕΘ: «Να παράγουμε περισσότερο, να μοιραζόμαστε δικαιότερα, να ζούμε καλύτερα»
Με «έντιμη διακυβέρνηση, δίκαιη ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη - Η σύγκλιση με την Ευρώπη γίνεται ο κεντρικός εθνικός στόχος
Αλέξης Τσίπρας 24
Μητσοτάκης από Κοζάνη: Το 2023 είπα ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ, τώρα λέω ότι πριν τις εκλογές θα τα έχει ξεπεράσει
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και θα αναγνωρίσουν στη ΝΔ ότι μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε πολύ δύσκολους γεωπολιτικούς καιρούς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες στην Κοζάνη 213
Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για Ακρίτα: Απροκάλυπτα προσπαθεί να αυξήσει την πλειοψηφία της στο προεδρείο της Βουλής
«Οι ακροδεξιοί πολιτικοί συνοδοιπόροι της κυρίας Σδούκου και του κυρίου Μαρινάκη έκαναν πολιτική καριέρα με τέτοια θλιβερή ατζέντα», επισημαίνει ο Κώστας Τσουκαλάς, συμπληρώνοντας πως «δεν έχει τέλος ο πολιτικός τους κατήφορος»
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 6