Πολιτική

Απειλή ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο στην ΕΡΤ λόγω Ζούλα

Το εμπάργκο στην ΕΡΤ σκέπτονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά το… χαμό που προκλήθηκε από τη φωτογραφία που έδειχνε ένα χαρτί το οποίο είχε τοιχοκολληθεί σε γραφεία στην ΕΡΤ και έδινε εντολή να μην παίξουν τα πλάνα του πρωθυπουργού στην Ικαρία και φωτογραφία του Δημήτρη Λιγνάδη με άλλα άτομα.

Η πρόταση για εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ έπεσε στο τραπέζι καθώς στην Κουμουνδούρου θέλουν να δείξουν την αντίδραση τους προς το πρόσωπο του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα, του οποίου έχουν ζητήσει την παραίτηση γιατί τον θεωρούν υπεύθυνο για τα «περιστατικά λογοκρισίας που υπάρχουν στη δημόσια τηλεόραση.

Click4more Άγρια κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα στην Βουλή για τα Πανεπιστήμια

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα αυτό, κατά την πρόσφατη κόντρα του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να υπάρξει μια διακομματική επιτροπή η οποία θα διοικεί την ΕΡΤ.

Φυσικά, στην πρόταση για εμπάργκο υπάρχει σοβαρός αντίλογος, καθώς κάποιοι θεωρούν ότι πέρα από την επικοινωνιακή απήχηση που θα έχει μια τέτοια κίνηση για λίγα 24ωρα, το θέμα στη συνέχεια θα ξεχαστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει ένα βήμα για να επικοινωνήσει τις απόψεις του, ιδιαίτερα στην επαρχία.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εμπάργκο σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Την προηγούμενη φορά ήταν το 2018 όταν είχε γίνει το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ, το έσπασε παραμονή των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας με μια συνέντευξή του στο κανάλι του Φάληρου που στη συνέχεια του έδωσε μάλιστα και ένα ποσοστό 2% σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Εκείνη την εποχή είχε υπάρξει μεγάλη γκρίνια στα κομματικά στελέχη καθώς θεωρούσαν ότι τελικά είχαν κάνει λάθος αποκλείοντας έναν τηλεοπτικό σταθμό από τις εμφανίσεις τους.

Σημειώνεται ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα κάνει εμπάργκο στην ΕΡΤ. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εμπάργκο στη δημόσια τηλεόραση είχε κάνει και η Νέα Δημοκρατία, διαμαρτυρόμενη για σχόλια του Σωτήρη Καψώχα και της Κατερίνας Ακριβοπούλου σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ένα ακόμα μπάζωμα της κυβέρνησης» – Ένσταση για το κλείσιμο της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε την προσωπικά τον πρωθυπουργό, το Μαξίμου και την ΚΟ της ΝΔ «για ένα ακόμα μπάζωμα της αλήθειας» στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση του δεύτερου κύματος διεύρυνσης με Βαγγέλη Κορακάκη και Θεοδόση Πελεγρίνη
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης διέψευσε την συμμετοχή του στην Επιτροπή της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ εσωκομματικές αντιδράσεις υπήρξαν για τον πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ
Βαγγέλης Κορακάκης και Θεοδόσης Πελεγρίνης 5
«Ναι» σε άμυνα και ασφάλεια, λένε οι Έλληνες σε δημοσκόπηση μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή – Ανέβηκε στο 34,1% η ΝΔ
Οι πολίτες συμφωνούν με την αγορά των φρεγατών, ενώ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στην οικονομία και την ακρίβεια από τον πόλεμο στο Ιράν
Δημοσκόπηση Interview: «Ναι» σε άμυνα και ασφάλεια – Ανέβηκε στο 34,1% η ΝΔ 11
Το «μοντέλο Ουκρανίας» επιστρέφει για να συγκρατήσει τις τιμές – Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την Τετάρτη (11.03.2026), μετά δηλαδή την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Παρίσι, όπου μεταβαίνει σήμερα για να συμμετάσχει στη 2η Σύνοδο για την Πυρηνική Ενέργεια
Πρατήριο καυσίμων 16
Στέφανος Κασσελάκης: Οι «Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο» θα κατέβουν αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές
Σχετικά με τις πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή ο κ. Κασσελάκης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τελείως ανέτοιμη και οι οικονομικές επιπτώσεις για την Ελλάδα θα είναι μεγάλες
Στέφανος Κασσελάκης