Πολιτική

Απειλή ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο στην ΕΡΤ λόγω Ζούλα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το εμπάργκο στην ΕΡΤ σκέπτονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά το… χαμό που προκλήθηκε από τη φωτογραφία που έδειχνε ένα χαρτί το οποίο είχε τοιχοκολληθεί σε γραφεία στην ΕΡΤ και έδινε εντολή να μην παίξουν τα πλάνα του πρωθυπουργού στην Ικαρία και φωτογραφία του Δημήτρη Λιγνάδη με άλλα άτομα.

Η πρόταση για εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ έπεσε στο τραπέζι καθώς στην Κουμουνδούρου θέλουν να δείξουν την αντίδραση τους προς το πρόσωπο του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα, του οποίου έχουν ζητήσει την παραίτηση γιατί τον θεωρούν υπεύθυνο για τα «περιστατικά λογοκρισίας που υπάρχουν στη δημόσια τηλεόραση.

Click4more Άγρια κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα στην Βουλή για τα Πανεπιστήμια

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα αυτό, κατά την πρόσφατη κόντρα του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να υπάρξει μια διακομματική επιτροπή η οποία θα διοικεί την ΕΡΤ.

Φυσικά, στην πρόταση για εμπάργκο υπάρχει σοβαρός αντίλογος, καθώς κάποιοι θεωρούν ότι πέρα από την επικοινωνιακή απήχηση που θα έχει μια τέτοια κίνηση για λίγα 24ωρα, το θέμα στη συνέχεια θα ξεχαστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει ένα βήμα για να επικοινωνήσει τις απόψεις του, ιδιαίτερα στην επαρχία.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εμπάργκο σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Την προηγούμενη φορά ήταν το 2018 όταν είχε γίνει το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ, το έσπασε παραμονή των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας με μια συνέντευξή του στο κανάλι του Φάληρου που στη συνέχεια του έδωσε μάλιστα και ένα ποσοστό 2% σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Εκείνη την εποχή είχε υπάρξει μεγάλη γκρίνια στα κομματικά στελέχη καθώς θεωρούσαν ότι τελικά είχαν κάνει λάθος αποκλείοντας έναν τηλεοπτικό σταθμό από τις εμφανίσεις τους.

Σημειώνεται ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα κάνει εμπάργκο στην ΕΡΤ. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εμπάργκο στη δημόσια τηλεόραση είχε κάνει και η Νέα Δημοκρατία, διαμαρτυρόμενη για σχόλια του Σωτήρη Καψώχα και της Κατερίνας Ακριβοπούλου σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού σε Άδωνι Γεωργιάδη για το ιατρείο της: «Κάθε έλεγχος καλοδεχούμενος και πρώτα από όλους για τα μέλη της κυβέρνησης»
Στην αντεπίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, που αποκάλυψε ότι μέσω του Medwatch στο ιατρείο της έχει εντοπιστεί μηχάνημα βιοανάδρασης, εξαπέλυσε...
Άδωνις Γεωργιάδης και Μαρία Καρυστιανού 27
Μαρία Γρατσία σε Άδωνι Γεωργιάδη: Στοχευμένη η επίθεση στη Μαρία Καρυστιανού, καλοδεχούμενος ο έλεγχος στο ιατρείο της
Η δικηγόρος και στενή συνεργάτις της Μαρία Καρυστιανού απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει αν στο ιατρείο της προέδρου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» υπάρχει μηχάνημα βιοανάδρασης
Μαρία Καρυστιανού και Μαρία Γρατσία
Κομισιόν για αγροτικές επιδοτήσεις: «Αποφασιστικά μέτρα από την Ελλάδα» – Τι  λέει μετά το δημοσίευμα του Politico
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινίζει ότι η επιστολή αποτελεί μέρος της συνήθους διαδικασίας ελέγχου – «Πολύ εποικοδομητική» η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βλάχος και Μαρκόπουλος «σφάχτηκαν» για τους δανειολήπτες: «Είμαστε εκτός πραγματικότητας» – «Ήρθατε να ξεπετάξετε την ερώτηση ενός “παράξενου” βουλευτή»
Αιχμές από τον βουλευτή της ΝΔ για την κυβερνητική πολιτική - «Είμαστε στην ίδια πλευρά της βάρκας», απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών
Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιώργος Βλάχος, Νέα Δημοκρατία 12