Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Απειλή ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο στην ΕΡΤ λόγω Ζούλα

Απειλή ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο στην ΕΡΤ λόγω Ζούλα

Το εμπάργκο στην ΕΡΤ σκέπτονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά το… χαμό που προκλήθηκε από τη φωτογραφία που έδειχνε ένα χαρτί το οποίο είχε τοιχοκολληθεί σε γραφεία στην ΕΡΤ και έδινε εντολή να μην παίξουν τα πλάνα του πρωθυπουργού στην Ικαρία και φωτογραφία του Δημήτρη Λιγνάδη με άλλα άτομα.

Η πρόταση για εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ έπεσε στο τραπέζι καθώς στην Κουμουνδούρου θέλουν να δείξουν την αντίδραση τους προς το πρόσωπο του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα, του οποίου έχουν ζητήσει την παραίτηση γιατί τον θεωρούν υπεύθυνο για τα «περιστατικά λογοκρισίας που υπάρχουν στη δημόσια τηλεόραση.

Click4more Άγρια κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα στην Βουλή για τα Πανεπιστήμια

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα αυτό, κατά την πρόσφατη κόντρα του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να υπάρξει μια διακομματική επιτροπή η οποία θα διοικεί την ΕΡΤ.

Φυσικά, στην πρόταση για εμπάργκο υπάρχει σοβαρός αντίλογος, καθώς κάποιοι θεωρούν ότι πέρα από την επικοινωνιακή απήχηση που θα έχει μια τέτοια κίνηση για λίγα 24ωρα, το θέμα στη συνέχεια θα ξεχαστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει ένα βήμα για να επικοινωνήσει τις απόψεις του, ιδιαίτερα στην επαρχία.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εμπάργκο σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Την προηγούμενη φορά ήταν το 2018 όταν είχε γίνει το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ, το έσπασε παραμονή των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας με μια συνέντευξή του στο κανάλι του Φάληρου που στη συνέχεια του έδωσε μάλιστα και ένα ποσοστό 2% σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Εκείνη την εποχή είχε υπάρξει μεγάλη γκρίνια στα κομματικά στελέχη καθώς θεωρούσαν ότι τελικά είχαν κάνει λάθος αποκλείοντας έναν τηλεοπτικό σταθμό από τις εμφανίσεις τους.

Σημειώνεται ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα κάνει εμπάργκο στην ΕΡΤ. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εμπάργκο στη δημόσια τηλεόραση είχε κάνει και η Νέα Δημοκρατία, διαμαρτυρόμενη για σχόλια του Σωτήρη Καψώχα και της Κατερίνας Ακριβοπούλου σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις