Πολιτική

Απείλησε βουλευτές ο Φλαμπουράρης για το ”Πόθεν Έσχες” του!

Απίστευτη «λογοκρισία» με ασπίδα την οικογένεια του και την εμπρηστική επίθεση που έγινε στο σπίτι του και απειλές με νομικές πρωτοβουλίες (!) θέλησε να επιβάλει ο εξ απορρήτων συνεργάτης του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στον βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά όταν αναφέρθηκε στις υποθέσεις για τις οποίες ελέγχεται από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης αντέδρασε στην αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά που μιλώντας στον Προϋπολογισμό είπε ότι βάση του Συντάγματος ο υπουργός θα έπρεπε να είχε αυτοδίκαια εκπέσει από το βουλευτικό του αξίωμα.

Ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης ζήτησε να παρέμβει στη συζήτηση λέγοντας «Θa παρακαλούσα πολύ να αναζητήσετε τα επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής και την πρώτη και την δεύτερη φορά. Μην συνεχίζεται τον λασποπόλεμο που έχει ξεκινήσει πριν τις εκλογές από τα γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα και είχε ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό της οικίας μου και δυστυχώς την δημιουργία μιας δύσκολη κατάσταση στο σπίτι μου. Παρακαλώ μην συνεχίσετε γιατί θα με αναγκάσετε να προβώ σε πράξεις και πρωτοβουλίες που δεν έχω κάνει μέχρι τώρα. Σέβομαι τις απόψεις όλων όμως όταν αυτές αγγίζουν τα όρια της ανεντιμότητας παρακαλώ να μην συνεχιστούν».

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς απάντησε στην επίθεση του υπουργού Επικρατείας λέγοντας του «εγώ δεν αναφέρομαι σε στοιχεία του Πόεθν Έσχες σας, εγώ αναφέρομαι στο άρθρο 57 του Συντάγματος που αναφέρει ότι « βουλευτής που είναι ιδιοκτήτης ή εταίρος ή μέτοχος ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου επιχείρησης που λαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου, οφείλει μέσα σε 8 ημέρες από την εκλογή του θα πρέπει με δήλωση του να γίνει οριστική, να επιλέξουν με δήλωσή τους μεταξύ του βουλευτικού του αξιώματος ή των παραπάνω έργων ή ιδιοτήτων. Αντιθέτως αυτοδίκαια εκπίπτει από το βουλευτικό του αξιώματος». Αυτό σας είπα, και δεν αναφέρθηκα σε τίποτε άλλο.

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι δηλώσεις από την Τ. Χριστοδουλοπούλου προς τον βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά: «και εσείς που ξέρετε τα στοιχεία του Πόθεν Έσχες του Υπουργού… από αυτά που γράφουν τα ΜΜΕ;» αλλά και η ατάκα « δεν θα κρίνουμε τώρα αυτή την περίπτωση, το θέμα είναι εξαιρετικά περίπλοκο…» (!)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντοπούλου: Να μας πει ο Φλωρίδης ποιος είναι τώρα «για τα μπάζα» – Είναι ψέματα ότι δε θα συνεργαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Είναι ψέματα η απόφασή τους ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν. Διότι ήδη συνεργάζονται» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
8
Η ανάρτηση Τσίπρα από το Άγιο Όρος και το «καρφί» του Πολάκη για τον συνοδό του: «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έγραψε για το «ταξίδι» στην ιστορία και την πνευματικότητα της Αθωνικής Πολιτείας - Το αιχμηρό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το παρελθόν της σφοδρής αντιπαράθεσης
Τσίπρας στο Άγιο Όρος και Παύλος Πολάκης 29
ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν για ακόμη έναν μήνα οι Patriot στη Σαουδική Αραβία – «Πράσινο φως» σε 8 εξοπλιστικά προγράμματα
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε για Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Ουκρανία και την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Μέγαρο Μαξίμου 77
Μεταναστευτικό: Στο τραπέζι της ΕΕ η ελληνική πρόταση για «μηχανισμό έκτακτης ανάγκης» –  Αναστολή ασύλου και άμεσες επιστροφές
Την πρωτοβουλία Μητσοτάκη παρουσίασε ο Θάνος Πλεύρης στο Συμβούλιο Εσωτερικών - Θετική υποδοχή από πολλά κράτη-μέλη, συζητήσεις και για «κόμβους επιστροφής» σε τρίτες χώρες
Μετανάστες, Μυτιλήνη