Πολιτική

Απίστευτη πρόκληση Τούρκου βουλευτή μέσα στην Βουλή! “Οι ενέργειες στην Κύπρο θα έχουν συνέπειες” – video

Κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας μέσα στην Ελληνική Βουλή. Βουλευτής του Ερντογάν απείλησε... για συνέπειες αναφερόμενος στις εξορύξεις της Κύπρου. Δεύτερος βουλευτής έκανε λόγο για "μονομερείς ενέργειες" στο Αιγαίο. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει "έντιμο συμβιβασμό" με την Τουρκία, στο πρότυπο της συμφωνίας των Πρεσπών!

Σε μια απίστευτα προκλητική δήλωση προχώρησε Τούρκος βουλευτής μέσα στην Ελληνική Βουλή, ο οποίος είπε ότι η μονομερής εξόρυξη υδρογονανθράκων από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνέπειες!

Την απίστευτη αυτή δήλωσε έκανε κατά την διάρκεια των εργασιών τις εργασίες της κοινοβουλευτικής συνάντησης του ΝΑΤΟ που είπε

“Δεν είναι αποδεκτό και θα έχει συνέπειες”

Ο Τούρκος βουλευτής του Ερντογάν, Αχμέτ Γιλντίζ ανέφερε χαρακτηριστικά πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο μέρη. “Αν υπάρχει ανάγκη εξόρυξης υδρογονανθράκων αυτή μπορεί να γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για την περιοχή.

Αν οι Ελληνοκύπριοι το θέλουν (το μοίρασμα των κοιτασμάτων) η πόρτα είναι ανοικτή. Όταν όμως οι εξορύξεις σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο περιοχές γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες. Ελπίζω και οι δύο πλευρές να εργαστούν για να υπάρξει συνεργασία”.

“Η Ελληνική πλευρά εμμένει σε μονομερείς ενέργειες”

Στο ίδιο προκλητικό μήκος μήκος για τις τούρκικες παραβιάσεις στο Αιγαίο και στο κυπριακό εμφανίσθηκε και ο εκπρόσωπος της τουρκικής αντιπροσωπείας Οσμαν Ασκίν Μπακ λέγοντας ότι “υπάρχουν κάποιες διαμάχες. Το να τις περιγράψω ως μονομερείς παραβιάσεις δεν είναι δίκαιο. Η Τουρκία είναι η τελευταία πλευρά που έχει το φταίξιμο με την Κύπρο! Θα μπορούσε να είχε υπάρξει λύση στο Κραν Μοντανά.

Στο δίκαιο της θάλασσας δεν μετέχει η τουρκική πλευρά. Η ελληνική το περιγράφει ως διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή προς το Αιγαίο. Είναι μια διαμάχη και προϋποθέτει διαπραγματεύσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει κατορθωτές γιατί η ελληνική πλευρά εμμένει στις μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες”.

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι «χλιαρές» απαντήσεις στους δύο τούρκους αντιπροσώπους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη και Κωνσταντίνου Δουζίνα, με τον πρώτο να παραλληλίζει το πρόβλημα με την Τουρκία με αυτό τον Σκοπίων και να λέει ότι «πρέπει να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με έναν έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονίας και πως πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας με σεβασμό όπως έγινε και με την Βόρειο Μακεδονία» υποστήριξαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτοι 4
Οι φωτογραφίες προέρχονται από άλμπουμ του Γερμανού υπολοχαγού Χέρμαν Χόιερ, ο οποίος υπηρετούσε στο 1012 Festungs-Bataillon στη Μαλακάσα. Δημοσιοποιήθηκαν μέσω eBay από Βέλγο πωλητή, χωρίς να είναι γνωστός ο φωτογράφος
Θρασύβουλος Καλαφατάκης
6
Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας από τον Δημήτρη Νατσιό – «Μετα χαράς θα την δεχόμουν στη Νίκη»
Ο πρόεδρος του κόμματος τη χαρακτηρίζει «αξιόλογη και σοβαρή κυρία», διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία «βολιδοσκόπηση» πριν ανακοινώσει δικό της κόμμα
Η Μαρία Καρυστιανού
6
ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη για «Βιολάντα»: «Ας πει πως έκανε λάθος» για την παραβίαση των εργατικών νόμων
«Γιατί έσπευσε να κρίνει πριν αποφανθεί η Επιθεώρηση Εργασίας;» διερωτάται ο Κώστας Τσουκαλάς και κάνει λόγο για «ανασκευή» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο 18 ημέρες μετά από συνέντευξή του
Κώστας Τσουκαλάς
Επιστολή Κουτσούμπα προς Κακλαμάνη, Λιβάνιο και Μενδώνη για τις φωτογραφίες των εκτελεσθέντων της Καισαριανής: Να επιστραφούν στον ελληνικό λαό
Το ΚΚΕ ζητεί νομικές ενέργειες και απόκτηση των ντοκουμέντων από τη Βουλή, με πρόταση να αποδοθούν στη συνέχεια σε φορείς μνήμης της Εθνικής Αντίστασης και να είναι προσβάσιμα στο κοινό
κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα