Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Από το Ελληνικό στο… Μετρό ο Μητσοτάκης – Υποδομές και εργασία στα «ραντάρ» της κυβέρνησης

Από το Ελληνικό στο… Μετρό ο Μητσοτάκης – Υποδομές και εργασία στα «ραντάρ» της κυβέρνησης

Παραμονές των «γενεθλίων» της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί το απόγευμα στα δυτικά προάστια της Αθήνας, με αφορμή τα εγκαίνια της λειτουργίας της επέκτασης του Μετρό σε Αγία Βαρβάρα, Νίκαια και Κορυδαλλό. Η επιλογή του πρωθυπουργού ασφαλώς είναι συμβολική όσο και ουσιαστική, καθώς θέλει να δώσει έμφαση στα μεγάλα έργα που και την καθημερινότητα των πολιτών διευκολύνουν, αλλά και δημιουργούν συνθήκες για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Όπως είναι άλλωστε λογικό, αυτή είναι η «συνταγή» για την ανάταξη της οικονομίας μετά το σοκ που δέχθηκε με την πανδημία. Υπενθυμίζεται δε ότι την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το παρών στο Ελληνικό, όπου επίσης μετά από αρκετά χρόνια κυβερνητικών – και όχι μόνο – παλινωδιών και καθυστερήσεων ξεκίνησαν τα έργα για μια επένδυση συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, η οποία θα δημιουργήσει πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και σχεδόν 80.000 στη φάση της ανάπτυξής του.

Click4more Τα “γενέθλια” της κυβέρνησης και οι σκέψεις Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και η διατήρηση των υπαρχουσών καθίσταται έτσι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης στο τοπίο που διαμορφώνει ο κορονοϊός. Στο πλαίσιο αυτό «διαβάζονται» και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή για την επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για χιλιάδες εργαζομένους και επιχειρήσεις και άλλα μέτρα (μείωση προκαταβολής φόρου, νέος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής κτλ.), ενώ η κυβέρνηση εξετάζει κι άλλα αντίστοιχα προγράμματα και παρεμβάσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την επιβράβευση των επιχειρήσεων που θα προχωρήσουν στη δημιουργία νέων.

Η εν λόγω επιλογή είναι συνειδητή και καθίσταται στρατηγικής σημασίας και προτεραιότητας για την κυβέρνηση, καθώς από το Μαξίμου μεταδίδεται ότι η στήριξη του κόσμου της εργασίας δεν μπορεί ν’ αποτελέσει προνομιακό πεδίο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τουναντίον, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση γιατί «και θέλουμε και μπορούμε», όπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη της.

Από εκεί και πέρα, στην τελική ευθεία φαίνεται πως εισέρχεται και το ζήτημα του ανασχηματισμού. Όλα δείχνουν πως ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα κι όπως έγραψε χθες το newsit.gr, ο πρωθυπουργός έχει λάβει ή βρίσκεται κοντά στο να λάβει τις αποφάσεις του, οι οποίες θα ανακοινωθούν μετά τα αυριανά «γενέθλια» της κυβέρνησης. Το πότε ακριβώς είναι κάτι που εναπόκειται αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη, όπως και το εύρος των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, με τον ίδιο να έχει μιλήσει για «διορθωτικές κινήσεις» και να προκρίνει – εκτός απροόπτου – έναν διορθωτικό και όχι δομικό ανασχηματισμό με «χειρουργικές» αλλαγές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις