Πολιτική

Αποδοκίμασαν τη Χαρά Καφαντάρη στο Περιστέρι: «Είμαστε Μακεδόνες! Φύγε δεν σε θέλουμε!» video

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη έγινε στόχος αποδοκιμασιών κατά την παρουσία της στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου και αναγκάστηκε να αποχωρήσει συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Αφορμή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, πριν δηλαδή ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Εκτός από τη Χαρά Καφαντάρη, παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

Η ένταση ξέσπασε όταν η Χαρά Καφαντάρη θέλησε να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση. «Το Μακεδονικό! Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε! Είμαστε Μακεδόνες» φώναζε ένας άνδρας, τον οποίο απομάκρυναν από την αίθουσα άλλοι παρευρισκόμενοι.

[read4more]

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε την ψυχραιμία της και συνέχισε να μιλά. Ένας άλλος άνδρας φώναξε «μας τα ‘παν κι άλλοι», ενώ κάποιος ακούγεται να λέει πως ορισμένοι είχαν πάει στην εκδήλωση για να την χαλάσουν.

«Όλοι οι πολιτικοί έξω. Εγώ είμαι Μακεδόνας» ακούγεται στη συνέχεια να φωνάζει κάποιος, ενώ πολλοί από τους παρευρισκόμενους τον χειροκροτούν και φωνάζουν «έξω, έξω». «Φύγε, δεν σε θέλουμε» λέει μια γυναίκα καθώς η Χαρά Καφαντάρη κατευθυνόταν στη θέση της.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Θανάσης Αθανασιάδης ανέλαβε να ηρεμήσει τα πνεύματα. «Όλοι κρίνονται. Θα παρακαλούσα να δείξουμε τον πολιτισμό μας και να δώσουμε το δικαίωμα στον καθένα να πει ό,τι θέλει. Από εκεί και πέρα μπορούμε να κρίνουμε, να δικάσουμε και να καταδικάσουμε. Σαφώς και έχουμε τις αντιρρήσεις μας αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Να μη χαρακτηριστώ εθνικιστής. Οι Πόντιοι υψώσαμε το ανάστημά μας σε δύσκολες εποχές και δύσκολα εδάφη» τόνισε.

Τελικά, σύμφωνα με το trapezounta.gr, η Χαρά Καφαντάρη αποχώρησε από την εκδήλωση συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης

Δείτε το video απ’ όσα έγιναν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολιτευτής της Νίκης συμμετέχει στην επιτροπή σοφών του κόμματος Καρυστιανού - «Η Μαρία της Ελλάδας θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός»
Ο Αθανάσιος Τσόκας τάσσεται υπέρ των δηλώσεών της τέως προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Πληγέντων των Τεμπών για τις αμβλώσεις
Ο Αθανάσιος Τσόκας 10
Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Μονομερές δικαίωμα μας η επέκταση των χωρικών υδάτων, μη αποδεκτό το casus belli
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την κριτική που δέχεται, τις σχέσεις που διατηρεί με τους Σαμαρά και Καραμανλή, καθώς για τα σενάρια διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία
Ο Νίκος Δένδιας
Δεν πάει στο Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ο «τυφώνας Τραμπ» ταρακουνά την Ευρώπη
Κοινή γραμμή για το «Συμβούλιο Ειρήνης» και το θέμα της Γροιλανδίας αναζητούν σήμερα στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της Ε.Ε.. - Πώς θα απαντήσει η Ελλάδα στα δύο «αιτήματα» του Προέδρου των Η.Π.Α.;
Κυριάκος Μητσοτάκης 64