Πολιτική

Αποδοκίμασαν τη Χαρά Καφαντάρη στο Περιστέρι: «Είμαστε Μακεδόνες! Φύγε δεν σε θέλουμε!» video

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη έγινε στόχος αποδοκιμασιών κατά την παρουσία της στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου και αναγκάστηκε να αποχωρήσει συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Αφορμή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, πριν δηλαδή ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Εκτός από τη Χαρά Καφαντάρη, παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

Η ένταση ξέσπασε όταν η Χαρά Καφαντάρη θέλησε να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση. «Το Μακεδονικό! Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε! Είμαστε Μακεδόνες» φώναζε ένας άνδρας, τον οποίο απομάκρυναν από την αίθουσα άλλοι παρευρισκόμενοι.

[read4more]

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε την ψυχραιμία της και συνέχισε να μιλά. Ένας άλλος άνδρας φώναξε «μας τα ‘παν κι άλλοι», ενώ κάποιος ακούγεται να λέει πως ορισμένοι είχαν πάει στην εκδήλωση για να την χαλάσουν.

«Όλοι οι πολιτικοί έξω. Εγώ είμαι Μακεδόνας» ακούγεται στη συνέχεια να φωνάζει κάποιος, ενώ πολλοί από τους παρευρισκόμενους τον χειροκροτούν και φωνάζουν «έξω, έξω». «Φύγε, δεν σε θέλουμε» λέει μια γυναίκα καθώς η Χαρά Καφαντάρη κατευθυνόταν στη θέση της.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Θανάσης Αθανασιάδης ανέλαβε να ηρεμήσει τα πνεύματα. «Όλοι κρίνονται. Θα παρακαλούσα να δείξουμε τον πολιτισμό μας και να δώσουμε το δικαίωμα στον καθένα να πει ό,τι θέλει. Από εκεί και πέρα μπορούμε να κρίνουμε, να δικάσουμε και να καταδικάσουμε. Σαφώς και έχουμε τις αντιρρήσεις μας αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Να μη χαρακτηριστώ εθνικιστής. Οι Πόντιοι υψώσαμε το ανάστημά μας σε δύσκολες εποχές και δύσκολα εδάφη» τόνισε.

Τελικά, σύμφωνα με το trapezounta.gr, η Χαρά Καφαντάρη αποχώρησε από την εκδήλωση συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης

Δείτε το video απ’ όσα έγιναν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Ξεκόβω κάθε συζήτηση για πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό – Έχουμε υπόψιν μας και άλλα μέτρα στήριξης
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε ευθέως το ενδεχόμενο παράτασης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή με επιπτώσεις τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ελληνική οικονομία, λέγοντας ότι η χώρα πρέπει «να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα»
Κυριάκος Μητσοτάκης 127
Σήκωσε το γάντι ο Σαμαράς και χαρακτήρισε το Μητσοτάκη «ερασιτέχνη εφησυχασμένο» – «Αδικείτε τον εαυτό σας» η απάντηση Παπασταύρου
«Θα μου κάνει εμένα μαθήματα η μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία» διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός - Αντιπαράθεση με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος
Αντώνης Σαμαράς
88
Σκανδαλίδης για διεύρυνση ΠΑΣΟΚ: «Η ΝΔ με τα παπαγαλάκια της προσπάθησε να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια για δύο αστοχίες»
Ο επικεφαλής της Επιτροπής επιχείρησε να κλείσει τα εσωτερικά μέτωπα και επανέλαβε ότι το πολιτικό διακύβευμα για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι η συγκρότηση προοδευτικής εναλλακτικής απέναντι στη ΝΔ
Κώστας Σκανδαλίδης, ΠΑΣΟΚ