Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Αποδοκίμασαν τη Χαρά Καφαντάρη στο Περιστέρι: «Είμαστε Μακεδόνες! Φύγε δεν σε θέλουμε!» video

Αποδοκίμασαν τη Χαρά Καφαντάρη στο Περιστέρι: «Είμαστε Μακεδόνες! Φύγε δεν σε θέλουμε!» video

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη έγινε στόχος αποδοκιμασιών κατά την παρουσία της στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου και αναγκάστηκε να αποχωρήσει συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Αφορμή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, πριν δηλαδή ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Εκτός από τη Χαρά Καφαντάρη, παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

Η ένταση ξέσπασε όταν η Χαρά Καφαντάρη θέλησε να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση. «Το Μακεδονικό! Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε! Είμαστε Μακεδόνες» φώναζε ένας άνδρας, τον οποίο απομάκρυναν από την αίθουσα άλλοι παρευρισκόμενοι.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε την ψυχραιμία της και συνέχισε να μιλά. Ένας άλλος άνδρας φώναξε «μας τα ‘παν κι άλλοι», ενώ κάποιος ακούγεται να λέει πως ορισμένοι είχαν πάει στην εκδήλωση για να την χαλάσουν.

«Όλοι οι πολιτικοί έξω. Εγώ είμαι Μακεδόνας» ακούγεται στη συνέχεια να φωνάζει κάποιος, ενώ πολλοί από τους παρευρισκόμενους τον χειροκροτούν και φωνάζουν «έξω, έξω». «Φύγε, δεν σε θέλουμε» λέει μια γυναίκα καθώς η Χαρά Καφαντάρη κατευθυνόταν στη θέση της.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Θανάσης Αθανασιάδης ανέλαβε να ηρεμήσει τα πνεύματα. «Όλοι κρίνονται. Θα παρακαλούσα να δείξουμε τον πολιτισμό μας και να δώσουμε το δικαίωμα στον καθένα να πει ό,τι θέλει. Από εκεί και πέρα μπορούμε να κρίνουμε, να δικάσουμε και να καταδικάσουμε. Σαφώς και έχουμε τις αντιρρήσεις μας αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Να μη χαρακτηριστώ εθνικιστής. Οι Πόντιοι υψώσαμε το ανάστημά μας σε δύσκολες εποχές και δύσκολα εδάφη» τόνισε.

Τελικά, σύμφωνα με το trapezounta.gr, η Χαρά Καφαντάρη αποχώρησε από την εκδήλωση συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης

Δείτε το video απ’ όσα έγιναν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις