Πολιτική

Αποδοκίμασαν τον Κακλαμάνη στη ΔτΠ για Κατσίφα – “Κάντε μου πρόταση μομφής…”

Το θέμα της πρωτοβουλίας του Αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, για τήρηση 1 λεπτού σιγής στην Ολομέλεια στην μνήμη του Κωνσταντίνου Kατσίφα, την περασμένη Παρασκευή, συζητήθηκε σήμερα στην Διάσκεψη των Προέδρων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αποστάσεις πήραν τα κόμματα από την πρωτοβουλία του κ. Νικήτα Κακλαμάνη, πλην της Χρυσής Αυγής, ενώ την θέση του αντιπροέδρου της Βουλής στήριξε η Νέα Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά την διάσκεψη των Προέδρων, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι υπήρξε συζήτηση στην Διάσκεψη των Προέδρων σχετικά με την πρωτοβουλία του κ. Νικήτα Κακλαμάνη «και η πολιτική της αποτίμηση ήταν πως θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί γιατί είναι γνωστή η θέση όλων των πολιτικών δυνάμεων, δηλαδή, το αυτονόητο, η λύπη μας προς τους οικείους του ή ότι πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεσή αυτή από τις αλβανικές αρχές. Κάθε κόμμα είχε και έχει εκφράσει την θέση του για αυτό. Άρα, αφού ήταν γνωστές οι θέσεις των κομμάτων δεν θα έπρεπε να αναληφθεί μια τέτοια πρωτοβουλία».

Ο κ. Νίκος Βούστης ανέφερε πως με αυτή την άποψη συμφώνησαν όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, ενώ η ΝΔ στήριξε την άποψη του κ. Νικήτα Κακλαμάνη που υπερασπίστηκε την πρωτοβουλία του, καθώς ήταν και ο ίδιος παρών στην ΔτΠ. Η συζήτηση, είπε, ο Πρόεδρος της Βουλής πάντως υπογράμμισε πως η συζήτηση αυτή έγινε «σε χαμηλούς και μετρημένους τόνους όπως πρέπει για τέτοια θέματα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, που μετείχε στην ΔτΠ είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι αυτό που είπαμε εμείς είναι η θέση του ΚΚΕ που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή. Πως βεβαίως και να διερευνηθούν το πώς έγινε η εκτέλεση του Κατσίφα, αλλά έχουμε πει ότι το γεγονός αυτό προσπαθούν να το αξιοποιήσουν εθνικιστικές δυνάμεις, εδώ και στην Αλβανία. Τέτοια θέματα (1 λεπτού σιγής από την Βουλή) δεν μπορεί να μπαίνουν έτσι, χωρίς κάποια συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων στην Ολομέλεια και να λαμβάνονται αποφάσεις σε χρόνο dt, σε μια ημέρα που ασκείται κοινοβουλευτικός έλεγχος και δεν είναι μέσα τα κόμματα. Ακόμα και οι δικοί μας βουλευτές του ΚΚΕ που ήταν στην αίθουσα δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν το τι έγινε. Αυτός ο τρόπος, είναι λάθος».

Η “απάντηση” Κακλαμάνη

Από την πλευρά του, ο Νικήτας Κακλαμάνης επιμένει ότι ήταν σωστή η ενέργεια του και φέρεται να είπε στη Διάσκεψη των Προέδρων: “Αν θεωρείτε ότι παραβίασα τον Κανονισμό κάντε μου πρόταση μομφής. Είναι θέμα πολιτικής ουσίας. Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο , εγώ μιλάω για δολοφονημένο”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για το Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι: Σκοπός να χτίσουμε ένα πλέγμα φροντίδας, να καταπολεμήσουμε το στίγμα για την νόσο
Ο σχεδιασμός για μονάδες σε Γιάννενα, Κιλκίς, Καστοριά, Λακωνία και Ροδόπη - Παρακολούθηση ασθενών, στήριξη φροντιστών και εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας από το 2027 - Το μήνυμα για μια «νέα γενιά ευεργετών»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Στο ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι επέστρεψε ο Μιχελογιαννάκης μετά τη ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη – Δεν γνωρίζει κάτι η Χαριλάου Τρικούπη
Η πολυκύμαντη πολιτική διαδρομή του πρώην βουλευτή Ηρακλείου - «Δεν είναι απλώς μια πολιτική επιλογή, είναι επιστροφή στις ρίζες μου»
Γιάννης Μιχελογιαννάκης 5
Τέμπη: Ξεκινά η διαδικασία συγκρότησης του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Τριαντόπουλο – Εντός Οκτωβρίου η κλήρωση των υποψηφίων δικαστικών
Στη Βουλή θα κληρωθούν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη - Στο εδώλιο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα ο πρώην υφυπουργός και ακόμη τέσσερα πρόσωπα
Χρήστος Τριαντόπουλος 41
Μαρινάκης για Τριαντόπουλο: «Πιστεύουμε στην αθωότητά του» – Αιχμές προς το ΠΑΣΟΚ για «αλά καρτ» σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το μήνυμα Μητσοτάκη προς υπουργούς και βουλευτές και το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ - Η απάντηση για τη Ντόρα Μπακογιάννη
Παύλος Μαρινάκης
Με δύο τροπολογίες και μία πρόταση νόμου η «απάντηση» του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή
Η πρώτη τροπολογία έχει στόχο τη δημιουργία μηχανισμού προσαρμογής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης ενώ με τη δεύτερη προτείνει την κατάργηση της Golden Visa) μέσω απόκτησης ακίνητης περιουσίας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή