Πολιτική

Αποδοκίμασαν τον Κακλαμάνη στη ΔτΠ για Κατσίφα – “Κάντε μου πρόταση μομφής…”

Το θέμα της πρωτοβουλίας του Αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, για τήρηση 1 λεπτού σιγής στην Ολομέλεια στην μνήμη του Κωνσταντίνου Kατσίφα, την περασμένη Παρασκευή, συζητήθηκε σήμερα στην Διάσκεψη των Προέδρων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αποστάσεις πήραν τα κόμματα από την πρωτοβουλία του κ. Νικήτα Κακλαμάνη, πλην της Χρυσής Αυγής, ενώ την θέση του αντιπροέδρου της Βουλής στήριξε η Νέα Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά την διάσκεψη των Προέδρων, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι υπήρξε συζήτηση στην Διάσκεψη των Προέδρων σχετικά με την πρωτοβουλία του κ. Νικήτα Κακλαμάνη «και η πολιτική της αποτίμηση ήταν πως θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί γιατί είναι γνωστή η θέση όλων των πολιτικών δυνάμεων, δηλαδή, το αυτονόητο, η λύπη μας προς τους οικείους του ή ότι πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεσή αυτή από τις αλβανικές αρχές. Κάθε κόμμα είχε και έχει εκφράσει την θέση του για αυτό. Άρα, αφού ήταν γνωστές οι θέσεις των κομμάτων δεν θα έπρεπε να αναληφθεί μια τέτοια πρωτοβουλία».

Ο κ. Νίκος Βούστης ανέφερε πως με αυτή την άποψη συμφώνησαν όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, ενώ η ΝΔ στήριξε την άποψη του κ. Νικήτα Κακλαμάνη που υπερασπίστηκε την πρωτοβουλία του, καθώς ήταν και ο ίδιος παρών στην ΔτΠ. Η συζήτηση, είπε, ο Πρόεδρος της Βουλής πάντως υπογράμμισε πως η συζήτηση αυτή έγινε «σε χαμηλούς και μετρημένους τόνους όπως πρέπει για τέτοια θέματα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, που μετείχε στην ΔτΠ είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι αυτό που είπαμε εμείς είναι η θέση του ΚΚΕ που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή. Πως βεβαίως και να διερευνηθούν το πώς έγινε η εκτέλεση του Κατσίφα, αλλά έχουμε πει ότι το γεγονός αυτό προσπαθούν να το αξιοποιήσουν εθνικιστικές δυνάμεις, εδώ και στην Αλβανία. Τέτοια θέματα (1 λεπτού σιγής από την Βουλή) δεν μπορεί να μπαίνουν έτσι, χωρίς κάποια συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων στην Ολομέλεια και να λαμβάνονται αποφάσεις σε χρόνο dt, σε μια ημέρα που ασκείται κοινοβουλευτικός έλεγχος και δεν είναι μέσα τα κόμματα. Ακόμα και οι δικοί μας βουλευτές του ΚΚΕ που ήταν στην αίθουσα δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν το τι έγινε. Αυτός ο τρόπος, είναι λάθος».

Η “απάντηση” Κακλαμάνη

Από την πλευρά του, ο Νικήτας Κακλαμάνης επιμένει ότι ήταν σωστή η ενέργεια του και φέρεται να είπε στη Διάσκεψη των Προέδρων: “Αν θεωρείτε ότι παραβίασα τον Κανονισμό κάντε μου πρόταση μομφής. Είναι θέμα πολιτικής ουσίας. Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο , εγώ μιλάω για δολοφονημένο”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
 ΣΥΡΙΖΑ: Σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας στη σκιά των παραιτήσεων και της κρίσης για τον Τσίπρα – Πολάκης, Δούρου και Παππάς στην Κουμουνδούρου
Οι διαδοχικές αποχωρήσεις των Καλαματιανού, Τσουκνίδα και Καραμέρου, η άρνηση Σπίρτζη να επιστρέψει στη Βουλή και η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής συνθέτουν ένα δύσκολα διαχειρίσιμο σκηνικό
Παύλος Πολάκης
Ο Χρήστος Σπίρτζης δεν αποδέχεται την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν συμμετέχω σε ένα πολιτικό τσίρκο»
Διευκρινίζει επίσης ότι η μη αποδοχή της κοινοβουλευτικής έδρας δεν σχετίζεται με τη συμμετοχή του σε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος ή σε κάποιο κομματικό σχήμα φωτογραφίζοντας το νέο κόμμα Τσίπρα
Ο Χρήστος Σπίρτζης 6
Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο Διονύσης Καλαματιανός από γραμματέας της ΚΟ και ο Λάμπρος Τσουκνίδας από διευθυντής της Αυγής
«Με την παρούσα επιστολή σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Η απόφασή μου είναι συνειδητή και αποτέλεσμα ώριμης σκέψης»
O Διονύσης Καλαματιανός 20
Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στη Βουλή για την ακρίβεια – «Πυρά» στο ΠΑΣΟΚ και στο βάθος εκλογές
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει έναν 6ετή απολογισμό και να σημειώσει ότι οι οι αυξήσεις και οι φοροελαφρύνσεις που προώθησε η κυβέρνηση κατάφεραν να υπερκαλύψουν τις ανατιμήσεις που μεσολάβησαν
Βουλή