Πολιτική

Αποκαλύψεις από τον Γ. Βαρουφάκη: Τον Ιούλιο δεν υπάρχουν λεφτά για να αποπληρωθούν οι δόσεις στο ΔΝΤ και ΕΚΤ

- Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως πρόβλημα ρευστότητας στο Δημόσιο δεν θα υπάρξει
- Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε το e-mail Χαρδούβελη
- Στη συνέντευξή του ο Γ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε πως δεν υπήρξε καμία κουβέντα για μέτρα ανάπτυξη
- Σημείωσε πως μέσα στην Ευρώπη υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που ήθελαν την Ελλάδα να γίνεται Κόσσοβο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μία νέα βόμβα έριξε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ξεκαθάρισε πως είναι δεδομένο πως η χώρα θα έχει πρόβλημα στο να αποπληρώσει τις δόσεις τόσο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όσο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Ιούλιο.

Ωστόσο, ο ίδιος έσπευσε να καθησυχάσει το εσωτερικό της χώρας, λέγοντας πως δεν θα υπάρξει όμως πρόβλημα σχετικά με τη ρευστότητα του ελληνικού δημοσίου.

Όπως αποκάλυψε στον ραδιόφωνο του Alpha το θέμα της χρηματοδότησης της χώρας δεν αποτέλεσε θέμα στο Eurogroup και σημείωσε πως ξεκινά άμεσα η διαδικασία διαπραγμάτευσης για αυτό το θέμα, αλλά σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το κάνει ούτε αυτό εάν δεν υπήρχε η τετράμηνη παράταση.

Εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης για τη συμφωνία που υπήρξε, λέγοντας πως για πρώτη φορά η κυβέρνηση διέκοψε τις μνημονιακές καταστάσεις. Όπως είπε η κυβέρνηση κατάργησε το e-mail Χαρδούβελη και όλα τα υφεσιακά μέτρα.

Ωστόσο, σημείωσε πως από τα δύσκολα σημεία είναι πως δεν συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά μέτρα, αλλά και το πρόβλημα της χρηματοδότησης της χώρας.

Στη συνέντευξή του, αποκάλυψε πως υπάρχουν δυνάμεις μέσα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα ισχυρές, οι οποίες όπως ισχυρίστηκε, ήθελε την Ελλάδα να γίνει Κόσσοβο, με κλείσιμο τραπεζών και μείωση των αναλήψεων.

Σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο, την αύξηση του κατώτατου μισθού, ξεκαθάρισε πως όλα τα παραπάνω υπάρχουν μέσα στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που απεστάλη στις Βρυξέλλες.

Όπως σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης το πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά τους επόμενους 4 μήνες μόνο και ξεκαθάρισε πως δεν θα θυσιάσει η κυβέρνηση μία ολόκληρη τετραετία κάνοντας πράγματα τις επόμενες εβδομάδες που μπορεί να είναι ριψοκίνδυνα για όσα επιτεύχθηκαν στο Eurogroup.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
35
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου