Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αποκαλύψεις για τους νταήδες που ξυλοκόπησαν τον Κουμουτσάκο – Σύντομα μία σύλληψη – Τόσκας για την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ: “Αιφνιδιάστηκαν”

Αποκαλύψεις για τους νταήδες που ξυλοκόπησαν τον Κουμουτσάκο – Σύντομα μία σύλληψη – Τόσκας για την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ: “Αιφνιδιάστηκαν”

– Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στην ταυτοποίηση ενός άντρα και ερευνά άλλους τρεις
– Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλυψε την αδράνεια της αστυνομίας λέγοντας πως προστάτεψαν τον κ. Κουμουτσάκο
– Ωστόσο, προσπάθησε να δικαιολογήσει τους άντρες των ΜΑΤ λέγοντας πως αιφνιδιάστηκαν
– Πληροφορίες αναφέρουν πως πέντε πούλμαν με ακροδεξιά στοιχεία ξεκίνησαν από το Μενίδι
– Ο βουλευτής Γ. Κουμουτσάκος προσανατολίζεται στο να υποβάλλει μήνυση για τον άγριο ξυλοδαρμό του

Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει μετά τον σοκαριστικό ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου και ήδη οι έρευνες της αστυνομίας φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς, κάτι που άλλωστε δεν ήταν δύσκολο μιας και οι δράστες δεν κρυβόντουσαν.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως τα επεισόδια έγιναν από ακροδεξιούς τραμπούκους, που κρύφτηκαν με δόλιο τρόπο μέσα στην ειρηνική συγκέντρωση των Ποντίων και χτύπησαν τον βουλευτή.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τόσκας οι άνθρωποι αυτοί στο μεγαλύτερο μέρος έχουν ταυτοποιηθεί και μάλιστα για τον έναν από αυτούς έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση και αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύλληψή του. Για άλλους τρεις ανθρώπους, τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης.

Σχετικά με τη στάση της αστυνομίας στον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τόσκας δήλωσε πως η αστυνομία έκανε ότι μπορούσε για να προστατέψει τον βουλευτή, το οποίο βέβαια δεν φαίνεται από τα βίντεο και τις φωτογραφίες των επεισοδίων. Ο κ. Τόσκας έσπευσε να καλύψει την αδράνεια των αστυνομικών δυνάμεων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη λέγοντας πως η αστυνομία αιφνιδιάστηκε με τον δόλιο τρόπο που ενήργησαν αυτά τα ακραία στοιχεια.

Για το εάν οι δράστες προέρχονται από κάποιον πολιτικό χώρο, ο κ. Τόσκας δήλωσε πως είναι προφανές πως προέρχονται από τον χώρο της ακροδεξιάς, σημειώνοντας πως στο σημείο των επεισοδίων ήταν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όπως είπε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από την ταυτοποίηση προκύψει πως προέρχονται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής. Δήλωσε πως ο πρώτος που έχει ήδη ταυτοποιηθεί είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και τώρα εξετάζουν και τα άλλα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία ήδη ερευνά τους επιβάτες πέντε πούλμαν που έφτασαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος από την περιοχή του Μενιδίου και φέρονται ως μέλη της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα σε αυτούς, η αστυνομία αναμένεται να ερευνήσει και ένα συγκεκριμένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής που φέρνει το προσωνύμιο “Ο Γυμναστής”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε