Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αποκαλύψεις του Βασίλη Παπαδόπουλου: Η Ελλάδα έχασε 700 εκατ. ευρώ από την πώληση όπλων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για μεγάλη “χασούρα” του ελληνικού δημοσίου από την πώληση οπλικών συστημάτων έκανε λόγο ο Βασίλης Παπαδόπουλος με δηλώσεις του. Ο επιχειρηματίας που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει η “πέτρα του σκανδάλου” λόγω της εμπλοκής του στην πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, υποστήριξε πως το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να έχει ενισχυθεί κατά 700 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα “Real News” και στον συνάδελφο Ηλία Μπενέκο, τόνισε πως η ακύρωση της συμφωνίας για τα 300.000, επέφερε επί της ουσίας πολύ μεγαλύτερη ζημιά για το δημόσιο.

Τα 66 εκατ. ευρώ ήταν μόνο… το ορεκτικό

“Η ζημιά ήταν τεράστια. μέσα στη λάσπη χάθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια, χρήματα του ελληνικού δημοσίου“. Όπως είπε, η συμφωνία για τα βλήματα ύψους 66 εκατ. ευρώ ήταν μόνο το… ορεκτικό από όσα ήθελαν οι αγοραστές.

Το υπουργείο Άμυνας έβγαλε λίστα υλικών που δεν χρειάζεται, αυτή παραδόθηκε επισήμως και βάση αυτής θέλησε η Σαουδική Αραβία να αγοράσει, ακολουθώντας βήμα-βήμα την προβλεπόμενη διαδικασία” εξηγεί.

«Η συγκεκριμένη λίστα που ανήρτησε το υπουργείο αφορούσε καμιά εικοσιπενταριά είδη» ισχυρίζεται ο κ. Παπαδόπουλος

“Δεν εκπροσωπώ μόνο την Σαουδική Αραβία”

Σε άλλο σημείο ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι “οι δυνατότητες της εταιρείας μου δεν είναι μόνο με τη Σαουδική Αραβία, είναι και με άλλες χώρες. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο για να εκποιηθούν αυτά τα προϊόντα”.

Με λίγα λόγια καθιστά έτσι σαφές πως όπλα θα αγόραζαν και άλλες χώρες

«Εκεί που φτάσαμε, όμως, δεν έγινε τίποτα. Η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που τορπίλισαν όλη αυτήν την προσπάθεια» αναφέρει, κλείνοντας το “μάτι” στην ΝΔ.

“Ήμουν εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας”

Στο ερώτημα αν ήταν μεσάζοντας η αν εκπροσωπούσε την Σαουδική Αραβία, ο κ. Παπαδόπουλος απαντά ξεκάθαρα το δεύτερο.

“Επί 9 μήνες η ελληνική πλευρά ήλεγχε τα έγγραφά μου, τις πιστοποιήσεις μου. Αν ένα δεν πληρούσε το πλαίσιο του νόμου, η πολιτεία θα μπορούσε να ζητήσει την διόρθωση, την απόρριψη ή την επανέκδοσή μου. Ήταν σε ισχύ και παραμένουν σε ισχύ” καταλήγει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις