Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποκάλυψη Live News: Οι πιθανές ημερομηνίες για τις εκλογές

Αποκάλυψη Live News: Οι πιθανές ημερομηνίες για τις εκλογές

Τρία ήταν τα πολιτικά μηνύματα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

Το πρώτο αφορά τις εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν σε περίπου εννιά μήνες, οριστικά και αμετάκλητα. Άλλωστε την πρόθεσή του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έχει εκφράσει πολλές φορές. Άρα οι εκλογές θα στηθούν Μάιο και Ιούνιο του 2023.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Live News μια πιθανή ημερομηνία για τις πρώτες κάλπες είναι 23 ή 30 Απριλίου, ενώ για τη δεύτερη κάλπη, χωρίς απλή αναλογική, θα είναι 28 Μαΐου ή 4 Ιουνίου.

Το δεύτερο είναι ότι δύσκολα θα υπάρξει και ανασχηματισμός, εκτός αν γίνει καμιά έκπληξη με αφορμή την ορκωμοσία του νέου υφυπουργού, Γιάννη Μπρατάκου, την ερχόμενη Παρασκευή.

Το τρίτο ήταν οι συστάσεις προς τους υπουργούς για τους επόμενους μήνες. Και όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να λειτουργεί περισσότερο πολιτικά, είναι σαν να λέει στα στελέχη της κυβέρνησης ότι μέχρι σήμερα δεν παρήγαγαν πολιτική.

Δίλημμα υπάρχει και για την αυτοδυναμία, με το Μαξίμου να στρέφεται πλέον κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά το θέμα των υποκλοπών, με τη Νέα Δημοκρατία να ταυτίζει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις