Πολιτική

Αποκάλυψη Live News: Στο «τραπέζι» η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια νότια και δυτικά της Κρήτης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο «τραπέζι» βρίσκεται πλέον το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων νότια και δυτικά της Κρήτης στα 12 ναυτικά μίλια, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή στο Live News.

Μάλιστα όπως τόνισε η Χριστίνα Κοραή δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και σύντομα εάν χρειαστεί.

Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν συμφωνήσει αυτή τη στιγμή για μερική ΑΟΖ. «Η Αίγυπτος έχει αυτή τη στιγμή θέμα σε ό,τι αφορά τα ανατολικά της Κρήτης» τόνισε η δημοσιογράφος.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως «τα πράγματα με την Τουρκία δεν είναι καθόλου απλά», με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια να δηλώνει πως θα χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο.

Σχετικά με το εάν θα ενημερωθούν οι σύμμαχοι της Ελλάδας, η κυβέρνηση απαντά πως δεν υπάρχει κανένας λόγος καθώς αποτελεί μια μονομερή ενέργεια της χώρας και όταν τα προεδρικά διατάγματα είναι έτοιμα θα κατατεθούν απευθείας στον ΟΗΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα πυρά Κυρανάκη κατά Τσίπρα για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Καλλιέργησε μια βάση ανοχής που οδηγεί στο επόμενο βήμα»
Ο γραμματέας της ΝΔ συνδέει τις δολοφονικές επιθέσεις με τη διαχρονική στάση της Αριστεράς απέναντι στη βία και προκαλεί την έντονη αντίδραση της ΕΛΑΣ, που κάνει λόγο για «εμφυλιοπολεμική ρητορική
Κυρανάκης Κωνσταντίνος
«Καρφιά» Μαρινάκη για Καρυστιανού: «Θέλω να πιστεύω ότι θα καταδικάσει τις επιθέσεις» – «Περιμένουμε απαντήσεις για το ακίνητο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την προσδοκία ότι η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» θα τοποθετηθεί για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, ενώ σχολίασε και τα δημοσιεύματα που τη συνδέουν με αγορά από fund
Μαρία Καρυστιανού 7
Μαρινάκης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Ήθελαν νεκρό, η τρομοκρατία δεν θα νικήσει» – Αιχμές για Καραμανλή και Φλωρίδη
Σκληρή επίθεση στην αντιπολίτευση και σε όσους «βάφτιζαν ακτιβισμό» τη βία, μήνυμα εφαρμογής του νόμου «παντού, χωρίς εκπτώσεις και φόβο»
Παύλος Μαρινάκης
6
Αντώνης Σαμαράς κατά Αλέξη Τσίπρα: Αμετανόητος για την Συμφωνία των Πρεσπών βάζει πλάτη και για τις «Πρέσπες του Αιγαίου»
«Είτε ως ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως ΕΛΑΣ, ο κ. Τσίπρας παραμένει ίδιος» γράφει σε ανάρτησή του ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή δηλώσεις στελεχών της ΕΛΑΣ για τα ελληνοτουρκικά
Αντώνης Σαμαράς 21
Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ, ΕΛΑΣ και Νέα Αριστερά κατά Κυρανάκη για τις δηλώσεις του μετά τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη
Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ., η οποία κατηγόρησε τον γραμματέα της ΝΔ ότι, την ώρα που το σύνολο του πολιτικού κόσμου καταδικάζει την τρομοκρατία και υπερασπίζεται τη δημοκρατία
Κωνσταντίνος Κυρανάκης 40