Πολιτική

Αποκάλυψη από Κεραμέως: Τότε θα βγουν τα αποτελέσματα από τις πανελλήνιες εξετάσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις πανελλήνιες εξετάσεις αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και αποκάλυψε πότε αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα.

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου το αργότερο αναμένονται τα αποτελέσματα της βαθμολόγησης των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων, όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το γεγονός ότι σήμερα ολοκληρώθηκαν οι πανελλήνιες εξετάσεις στα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων (συνεχίζονται για τα μαθήματα των ΕΠΑΛ και τα ειδικά μαθήματα), η κα Κεραμέως ανέφερε:

«Περιμένουμε αποτελέσματα γύρω στις 10 Ιουλίου. Θα εξαρτηθεί από μία σειρά από παράγοντες, αλλά μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένονται τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων στα βασικά μαθήματα».

Με αφορμή επίσης το γεγονός ότι σήμερα έπεσε η αυλαία στη λειτουργία όλων των σχολείων (με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και για τα δημοτικά σχολεία), η Υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι, παρά τους φόβους που υπήρχαν για την επαναλειτουργία των σχολείων, όλα κύλισαν ομαλά, ενώ σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων ανέφερε: «Ήταν ελάχιστα τα κρούσματα, μόνο δύο -τρία». Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας», ενώ ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς επειδή «συνετέλεσαν ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με υποδειγματικό τρόπο».

Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη συνέντευξή της στο Star και στο ζήτημα των πειραματικών σχολείων, για τα οποία έγινε χθες η κλήρωση των μαθητών η οποία μεταδόθηκε live, όπως και των πρότυπων, για την εισαγωγή στα οποία ξεκινούν οι εξετάσεις τη Δευτέρα. «Μας συγκίνησε το ενδιαφέρον των γονέων για συμμετοχή των μαθητών στην επιλογή για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τον αριθμό των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, για να διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές σε όσο τοδυνατόν περισσότερα σχολεία» τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

  .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνταγματική Αναθεώρηση: Τα 30 προτεινόμενα άρθρα για τροποποίηση – Τι αλλάζει για άρθρο 16, φόρους και νομιμότητα
Στο κείμενο, που δόθηκε πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνεται ότι η ανταπόκριση των βουλευτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος «ξεπέρασε κάθε προσδοκία»
Συνταγματική Αναθεώρηση
Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Όλοι οι βουλευτές μας θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών εφόσον το επιθυμούν, είμαστε μια γροθιά
«Για να κερδίσουμε τρίτες συνεχόμενες εκλογές θα πρέπει να την ιδρώσουμε τη φανέλα και θα την ιδρώσουμε όλοι μαζί»
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 32 λεπτά
22
Γιάνης Βαρουφάκης: Έκανα 3ωρη εικονική διαπραγμάτευση με τον Γερμανό πρέσβη, είχε νοοτροπία κατακτητή – Ο Τσίπρας χαριεντιζόταν με τον ανόητο Ντάισελμπλουμ
Δεν συγχωρεί, όπως είπε, τον Αλέξη Τσίπρα επειδή χαριεντίζονταν στο Μαξίμου με τον Ντάισελμπλουμ μετά το μνημόνιο
Ο Γιάνης Βαρουφάκης
12
Σε τροχιά εκλογών το ΠΑΣΟΚ: Πώς «κάηκε» η επιστροφή της Τζάκρη – Η τετραήμερη εργασία και η διεύρυνση
Με ιδιαίτερα θερμά λόγια υποδέχθηκαν όλοι στην συνεδρίαση την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τετραήμερη εργασία, η οποία πάντως, εξηγήθηκε ότι αφορά σε επιχειρήσεις άνω των είκοσι εργαζομένων
O Νίκος Ανδρουλάκης 8
Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ: Οι «ανησυχούντες» ομιλητές, η «κόκκινη γραμμή» του Μαξίμου και η Συνταγματική Αναθεώρηση
Το ενδιαφέρον στρέφεται και στην τοποθέτηση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι ισορροπητική και θα εκφράζει και τους βουλευτές και το Μέγαρο Μαξίμου
Κοινοβουλευτική της Νέας Δημοκρατίας