Πολιτική

Αποκάλυψη από Κεραμέως: Τότε θα βγουν τα αποτελέσματα από τις πανελλήνιες εξετάσεις

Στις πανελλήνιες εξετάσεις αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και αποκάλυψε πότε αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα.

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου το αργότερο αναμένονται τα αποτελέσματα της βαθμολόγησης των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων, όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το γεγονός ότι σήμερα ολοκληρώθηκαν οι πανελλήνιες εξετάσεις στα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων (συνεχίζονται για τα μαθήματα των ΕΠΑΛ και τα ειδικά μαθήματα), η κα Κεραμέως ανέφερε:

«Περιμένουμε αποτελέσματα γύρω στις 10 Ιουλίου. Θα εξαρτηθεί από μία σειρά από παράγοντες, αλλά μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένονται τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων στα βασικά μαθήματα».

Με αφορμή επίσης το γεγονός ότι σήμερα έπεσε η αυλαία στη λειτουργία όλων των σχολείων (με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και για τα δημοτικά σχολεία), η Υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι, παρά τους φόβους που υπήρχαν για την επαναλειτουργία των σχολείων, όλα κύλισαν ομαλά, ενώ σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων ανέφερε: «Ήταν ελάχιστα τα κρούσματα, μόνο δύο -τρία». Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας», ενώ ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς επειδή «συνετέλεσαν ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με υποδειγματικό τρόπο».

Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη συνέντευξή της στο Star και στο ζήτημα των πειραματικών σχολείων, για τα οποία έγινε χθες η κλήρωση των μαθητών η οποία μεταδόθηκε live, όπως και των πρότυπων, για την εισαγωγή στα οποία ξεκινούν οι εξετάσεις τη Δευτέρα. «Μας συγκίνησε το ενδιαφέρον των γονέων για συμμετοχή των μαθητών στην επιλογή για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τον αριθμό των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, για να διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές σε όσο τοδυνατόν περισσότερα σχολεία» τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

  .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι «ζυγίζει» η κυβέρνηση για Βορίδη και Αυγενάκη – Το e-mail Σημανδράκου και η δεύτερη δικογραφία
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο e-mail του ενημερώνει για το περιεχόμενο των δύο επιστολών που είχε στείλει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, στον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού
Το Μέγαρο Μαξίμου 5
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 43
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι διάλογοι με «γαλλικά» και αναφορές σε Κέλλα και Βορίδη – «Του λέω ρε ό,τι έχεις βγάλτο στον αέρα να πάει να γ@μ@θ@@»
Στους διαλόγους που δημοσιοποιούνται σήμερα (02/07/25) πρωταγωνιστές της υπόθεσης κάνουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα όπως ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Μάκης Βορίδης
Εργασίες συγκομιδής ελαιοκάρπου. Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 . (ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 44
Κόντρα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καλύπτετε κύκλωμα κομματαρχών» – «Διαβάζετε τα δημοσιεύματα όπως σας βολεύει»
Για κύκλωμα κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας, ελεγκτών και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που είχε προστασία και κάλυψη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης μιλά το ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 7