Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αποκάλυψη Liberation: Βαρουφάκης – Ντάισελμπλουμ παραλίγο να παίξουν ξύλο

Αποκάλυψη Liberation: Βαρουφάκης – Ντάισελμπλουμ παραλίγο να παίξουν ξύλο

Την αποκάλυψη ότι λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ παραλίγο… να πιαστούν στα χέρια, έκανε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο της Liberation και ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ, o κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι αναγκάστηκε να μπει ανάμεσα στους δύο άνδρες προκειμένου να αποφευχθεί μια φυσική αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο κ. Μοσκοβισί σε ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου της Liberation με τίτλο «Ελλάδα, η επόμενη ημέρα» που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει ο Κατρεμέρ, μετά το τέλος της συνέντευξης που έκανε στον ευρωπαίο επίτροπο, του ζήτησε να του αναφέρει ένα ανέκδοτο περιστατικό που τον σημάδεψε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των εξάμηνων διαπραγματεύσεων.

«Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης [στις 16 Φεβρουαρίου] ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον Βαρουφάκη και εμένα […] Παραλίγο να παλέψουν. Κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο ότι είναι ψεύτης. Χρειάστηκε να μπω ανάμεσά τους […] Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό», ανέφερε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως υπογραμμίζει ο Κατρεμέρ, είχε αναφερθεί σε αυτό το περιστατικό λίγο μέρες αφότου έλαβε χώρα σε άρθρο του στη Liberation, αλλά τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης το είχε διαψεύσει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε