Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Αποκάλυψη του Σκοπιανού ΥΠΕΞ για το ζήτημα της ονομασίας

Αποκάλυψη του Σκοπιανού ΥΠΕΞ για το ζήτημα της ονομασίας

Σε μια αποκάλυψη σχετικά με τις διαπραγματεύσεις Αθήνας – Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας, προχώρησε ο υπουργός της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Ο Ντιμιτρόφ αποκάλυψε πως Αθήνα και Σκόπια έχουν συμφωνήσει να αναθέσουν σε ομάδες εργασίας, υπό τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας.

Η συνάντηση με Κοτζιά

Όπως τόνισε στην συνέντευξή του, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, διαπίστωσε πως «υπάρχει η βούληση και από τις δύο πλευρές να προχωρήσουμε μπροστά». Εκτίμησε μάλιστα πως ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα.

«Έχουμε μία τεράστια ευθύνη», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ, επισημαίνοντας ότι στα Σκόπια κατανοούν τις ανησυχίες της Αθήνας. «Είναι ξεκάθαρο πως η ταυτότητα είναι πολύ σημαντική για εμάς. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να πείσουμε τους Έλληνες πως υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της χώρας μας και μίας περιοχής της βόρειας Ελλάδας», συμπλήρωσε.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», τόνισε ο Σκοπιανός Υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: Reuters

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις