Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Απολύθηκε υπάλληλος της Βουλής με πλαστό πτυχίο

Απολύθηκε υπάλληλος της Βουλής με πλαστό πτυχίο

Η περίπτωση ενός ακόμα υπαλλήλου της Βουλής που βρέθηκε με προβληματικό κατατεθειμένο πτυχίο έγινε σήμερα γνωστή, με την δημοσιοποίηση της σχετική απόφασης του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με την οποία ανακλήθηκε ο διορισμός του.

Σύμφωνα με την απόφαση του Προέδρου της Βουλής, η οποία δημοσιεύτηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, έγινε γνωστό ότι ανακλήθηκε ο διορισμός ενός υπαλλήλου που είχε προσληφθεί σε κενή οργανική θέση στον κλάδο ΑΤ6 Αναλυτών- Προγραμματιστών (θέση πτυχιούχου ανώτατης εκπαίδευσης) καθώς μετά τον έλεγχο που έγινε « το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ ανέφερε ότι δεν μπορεί να βεβαίωση για τη γνησιότητα του πτυχίου, το οποίο είχε προσκομίσει» και «αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού του για την θέση αυτή».

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο υπάλληλος, μόλις πληροφορήθηκε ότι τον είχε εντοπίσει ο έλεγχος των τίτλων σπουδών και το Πανεπιστήμιο κοινοποίησε την απάντησή του στις 8 Μαΐου του 2015 στην υπηρεσία της Βουλής, αυτός έσπευσε αμέσως να καταθέσει την αίτηση παραίτησης.

Σύμφωνα με τον νόμο , όμως, για να γίνει λυθεί η υπαλληλική του σχέση έπρεπε να καταθέσει εντός εύλογο χρόνου και δεύτερη αίτηση παραίτησης. Κάτι το οποίο έπραξε, είκοσι ημέρες μετά, στις 25 Μαΐου 2015. Κατόπιν και της δεύτερης αίτησης απολύθηκε, εάν και η απόφαση διαγραφής του από τα μητρώα της υπηρεσίας της Βουλής έχει ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου του 2015!

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ελέγχους των προσόντων των υπαλλήλων της Βουλή φέρεται πως εντόπισε συνολικά 15 μονίμους υπαλλήλους και έναν συμβασιούχο να είχαν καταθέσει πλαστούς ή παραποιημένους τίτλους σπουδών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε