Πολιτική

Απόπειρα δολοφονίας του Ζόραν Ζάεφ απέτρεψαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην αποκάλυψη ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, προέβη ο δημοσιογράφος Κώστας Μελισσόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο οποίος μίλησε στο MEGA, το περιστατικό έγινε λίγους μήνες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών το καλοκαίρι του 2018.

«Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με ξένες, πληροφορηθήκαμε ότι απέτρεψαν απόπειρα δολοφονίας του Ζόραν Ζάεφ. Δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή κάτι συγκεκριμένο. Η αποκάλυψη αφορά στην κορυφή του παγόβουνου, υπάρχουν πολλές πτυχές της υπόθεσης ακόμα», είπε ο δημοσιογράφος.

Και πρόσθεσε: «Στα Βαλκάνια αυτή η κουλτούρα ξεκαθαρίσματος πολιτικών λογαριασμών δεν είναι άγνωστη. Όταν υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες σχετικά με ένα σχέδιο δολοφονίας ενός πολιτικού, οι βαλκανικές κυβερνήσεις τις λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους. Ενημέρωσαν το ελληνικό ΥΠΕΞ και την κυβέρνηση, και η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε το περιβάλλον Ζάεφ».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 5
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 157
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης 6
Παύλος Μαρινάκης: «Προφανώς και μας καλύπτουν οι εξηγήσεις Πλεύρη για την υπόθεση Μαζωνάκη» – Δεν ζητάμε άδεια για μείωση ΕΦΚ
Ο Παύλος Μαρινάκης απέρριψε την ερμηνεία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως απαιτείται ευρωπαϊκή άδεια για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Παύλος Μαρινάκης