Πολιτική

Αποστολάκης – ΗΠΑ: Η Τουρκία οδηγεί την κατάσταση σε ελληνοτουρκική κρίση!

Το θέμα των συνεχών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων από την Τουρκία έθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης στον επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, Πάτρικ Σάναχαν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μάλιστα ο κ. Αποστολάκης φέρεται να είπε ότι η ολοκλήρωση των τουρκικών σχεδιασμών για τη διεξαγωγή παράνομων γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή θα δημιουργήσει στρατηγικό αδιέξοδο που θα περιορίζει σημαντικά το περιθώριο ελιγμών για τη διαχείριση μιας τέτοιου είδους κρίση.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ζήτησε τη συμβολή της Ουάσινγκτον προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση και κυρίως να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Υπό αυτό το πρίσμα, η ελληνική πλευρά ανέδειξε τις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα μας για τη διερεύνηση δραστηριοτήτων/ενεργειών, εντός του πλαισίου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Αποστολάκης είχε εκφράσει στον Αμερικανό ομόλογό του την πεποίθηση ότι η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ έχει “στρατηγικό αντίκτυπο”, λέγοντας ότι δεν έχουν ακόμα ξεδιπλωθεί πλήρως οι δυνατότητες της.

Όπως μάλιστα σημείωσε, “η στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ και η δέσμευσή μας για το ΝΑΤΟ αποτελούν την προτεραιότητα μας στον τομέα της άμυνας”.

Από την πλευρά του, ο Πάτρικ Σάναχαν αναφέρθηκε στην ισχυρή συνεργασία που είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων, ευχαριστώντας τον κ. Αποστολάκη για την στήριξη που παρέχει η Ελλάδα αλλά και για το έργο που επιτελεί στην προσπάθεια προώθησης της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των επισκέψεων και επαφών του στην Ουάσινγκτον, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόταν από τον πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χάρη Λαλάκο, ενώ επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Ελλάδας και παράλληλα συναντήθηκε με το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Κοζάνη: Το 2023 είπα ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ, τώρα λέω ότι πριν τις εκλογές θα τα έχει ξεπεράσει
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και θα αναγνωρίσουν στη ΝΔ ότι μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε πολύ δύσκολους γεωπολιτικούς καιρούς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες στην Κοζάνη 151
Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για Ακρίτα: Απροκάλυπτα προσπαθεί να αυξήσει την πλειοψηφία της στο προεδρείο της Βουλής
«Οι ακροδεξιοί πολιτικοί συνοδοιπόροι της κυρίας Σδούκου και του κυρίου Μαρινάκη έκαναν πολιτική καριέρα με τέτοια θλιβερή ατζέντα», επισημαίνει ο Κώστας Τσουκαλάς, συμπληρώνοντας πως «δεν έχει τέλος ο πολιτικός τους κατήφορος»
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες στη Φλώρινα – «Θα στηρίξουμε την ελληνική κτηνοτροφία και τη φέτα, το πιο εμβληματικό μας προϊόν»
«Η Δυτική Μακεδονία είναι μία περιφέρεια η οποία έχει περάσει τις δικές της δοκιμασίες, αλλά χαίρομαι διότι μέσα από την πολύ συστηματική στήριξη την οποία παρέχει η κυβέρνηση, δρομολογούνται πολλές νέες παραγωγικές επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός
μητσοτακης 6
Συνεργάτες Μαρινάκη σε Ακρίτα: Δεν θυμάται τις δεκάδες τοξικές αναρτήσεις της;
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα και ζητεί να ανακαλέσει την fake ανάρτησή της - Για «κατάφωρη συκοφαντία» κάνει λόγο η Κουμουνδούρου
Έλενα Ακρίτα 21