Πολιτική

Απόστολος Τζιτζικώστας: Το παρασκήνιο της κράτησής του στην Τουρκία

Από την Άγκυρα επιχειρούν να κάνουν το «άσπρο μαύρο» και με το «μπλόκο» εισόδου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία το περασμένο Σαββάτο (05.11.2022).

Οι τουρκικές Αρχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αποδίδουν την απαγόρευση εισόδου στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών σε… τεχνικό πρόβλημα και μια συνωνυμία. 

Το πρόβλημα πάντως με την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία, αν και με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση το πρόβλημα λύθηκε μετά από την συνεννόηση των υπουργείων Εξωτερικών. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι πέρα από την ένταση που προκάλεσε το περιστατικό στις ήδη τεταμμένες ελληνοτουρικές σχέσεις, αίσθηση προκάλεσαν τα «καρφιά» του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου στις τουρκικές αρχές χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη η μεταχείριση προς τον Τζιτζικώστα».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Τα ΜΜΕ στην Τουρκία πάντως τα ρίχνουν… στον Απόστολο Τζιτζικώστα και τις ελληνικές Αρχές ότι «προσπαθούν να αυξήσουν την ένταση». 

Στο τηλεοπτικό δίκτυο ΗΑΒΕR GLOBAL αναφέρθηκαν τα εξής: «Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έφτασε στη Σμύρνη με φέρι μποτ, έδειξε ως δικαιολογία την καθυστέρηση που προέκυψε λόγω κάποιας συνωνυμίας και αποφάσισε να μην εισέλθει στην Τουρκία. Οι ελληνικές αρχές με στόχο την αύξηση της έντασης κάνουν ενέργειες όπως αυτή!

Ο Τζιτζικώστας φιλοξενήθηκε κάποιο χρονικό διάστημα λόγω τεχνικού προβλήματος, καθώς υπήρχε συνωνυμία με κάποιον άλλον που είχε απαγόρευση εισόδου στη χώρα». 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης καταγγέλλει τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη για «σεξιστική συμπεριφορά» προς τη δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου
«Καλώ τον Πρωθυπουργό να αποπέμψει άμεσα τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη λόγω της απαράδεκτης σεξιστικής συμπεριφοράς της οποίας έγινα μάρτυρας χθες στο στούντιο του OPEN»
Στέφανος Κασσελάκης
5
Οι εξελίξεις με τα Στενά του Ορμούζ στη συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής
«Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά, χωρίς τέλη διέλευσης ή άλλα εμπόδια», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Hussein al-Sheikh
Φάμελλος για Γεωργιάδη: «Αν ο Μητσοτάκης δεν τον διώξει, είναι ίδιος και χειρότερος»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την αποπομπή του υπουργού Υγείας, με αφορμή τις δηλώσεις του για τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση της Δικαιοσύνης και «παρακρατικό καθεστώς»
Άδωνις Γεωργιάδης και Σωκράτης Φάμελλος