Πολιτική

Απόστολος Τζιτζικώστας: Το παρασκήνιο της κράτησής του στην Τουρκία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από την Άγκυρα επιχειρούν να κάνουν το «άσπρο μαύρο» και με το «μπλόκο» εισόδου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία το περασμένο Σαββάτο (05.11.2022).

Οι τουρκικές Αρχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αποδίδουν την απαγόρευση εισόδου στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών σε… τεχνικό πρόβλημα και μια συνωνυμία. 

Το πρόβλημα πάντως με την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία, αν και με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση το πρόβλημα λύθηκε μετά από την συνεννόηση των υπουργείων Εξωτερικών. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι πέρα από την ένταση που προκάλεσε το περιστατικό στις ήδη τεταμμένες ελληνοτουρικές σχέσεις, αίσθηση προκάλεσαν τα «καρφιά» του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου στις τουρκικές αρχές χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη η μεταχείριση προς τον Τζιτζικώστα».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Τα ΜΜΕ στην Τουρκία πάντως τα ρίχνουν… στον Απόστολο Τζιτζικώστα και τις ελληνικές Αρχές ότι «προσπαθούν να αυξήσουν την ένταση». 

Στο τηλεοπτικό δίκτυο ΗΑΒΕR GLOBAL αναφέρθηκαν τα εξής: «Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έφτασε στη Σμύρνη με φέρι μποτ, έδειξε ως δικαιολογία την καθυστέρηση που προέκυψε λόγω κάποιας συνωνυμίας και αποφάσισε να μην εισέλθει στην Τουρκία. Οι ελληνικές αρχές με στόχο την αύξηση της έντασης κάνουν ενέργειες όπως αυτή!

Ο Τζιτζικώστας φιλοξενήθηκε κάποιο χρονικό διάστημα λόγω τεχνικού προβλήματος, καθώς υπήρχε συνωνυμία με κάποιον άλλον που είχε απαγόρευση εισόδου στη χώρα». 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την παρουσίαση του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα - «Πολλές οι εκπλήξεις» λένε από την Αμαλίας
Ταυτόχρονα ετοιμάζεται ιστότοπος του κόμματος όπου θα φιλοξενηθεί διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας 7
Αχιλλέας Μπέος κατά Ακύλα και Eurovision: «Παρουσιάζεται μια εικόνα τραγική, με ένα παιδί να κουνάει τον κ@@ο του»
Στην αρχή του βίντεο ο δήμαρχος Βόλου, ανέφερε οι ακόλουθοί του και όσοι τον παρακολουθήσουν να μην τον αποκαλέσουν «σεξιστή, ρατσιστή, φοβικού», λόγω των όσων θα πει στη συνέχεια
Αχιλλέας Μπέος
20
Νίκος Δένδιας για Τουρκία: Δεν πιστεύω στο αφήγημα των «ήρεμων νερών», η χώρα θα υπερασπιστεί τα σύνορά της
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλε μήνυμα αποτροπής από το συνέδριο του Κύκλου Ιδεών, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα «δεν έχει την παραμικρή διεκδίκηση», αλλά θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της
Νίκος Δένδιας 45