Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Αποσύρεται η ροζ ελληνική σημαία από το Προξενείο στη Νέα Υόρκη μετά από παρέμβαση Γεραπετρίτη

Αποσύρεται η ροζ ελληνική σημαία από το Προξενείο στη Νέα Υόρκη μετά από παρέμβαση Γεραπετρίτη

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια… ροζ ελληνική σημαία που φιλοξενείται σε έκθεση στο Ελληνικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Οι σφοδρές αυτές αντιδράσεις για τη ροζ ελληνική σημαία «ανάγκασαν» το υπουργείο Εξωτερικών να την αποσύρει όπως έκανε γνωστό το hellasjournal και ο Μιχάλης Ιγνατίου.

«Μετά από εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, θα αποσυρθεί άμεσα η ροζ ελληνική σημαία από την έκθεση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό post.

Το θέμα έκανε γνωστό ο επικεφαλής του κόμματος «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προυπολογισμό, όταν παρουσίασε μια φωτογραφία της ροζ ελληνικής σημαίας.

«Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η σημαία μας με ροζ χρώμα, να διακωμωδείται το εθνικό μας σύμβολο; Η σημαία αλλάζει χρώμα, μόνον όταν βαφτεί κόκκινη από το αίμα των αγώνων του λαού μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ροζ σημαία εμπνεύστηκε η εικαστικός Γεωργία Λαλέ και την παρουσίασε την Παρασκευή στα εγκαίνιά έκθεσης στο προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Η Γεωργία Λαλέ, μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, είχε την ιδέα να ζητήσει σεντόνια από Ελληνίδες γυναίκες για να κατασκευάσει ένα εικαστικό έργο.

«Με αυτά τα σεντόνια, όταν επέστρεψα στο στούντιο μου στη Νέα Υόρκη, δημιούργησα την ελληνική σημαία. Και η επιλογή του ροζ χρώματος δεν ήταν δική μου επιλογή, ήταν επιλογή των γυναικών της Ελλάδας», επεσήμανε η δημιουργός στην έκθεση σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.

Το υπουργείο εξωτερικών ζήτησε να κατέβει η ροζ σημαία από την έκθεση και ο γενικός πρόξενος που έδωσε το «πράσινο φως» άκουσε τον… εξάψαλμο σύμφωνα πάντα με το Star.

«Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε κριτική, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη. Η τέχνη είναι έκφραση, είναι η ελευθερία του ανθρώπου που εκφράζει την άποψη του», υποστήριξε ο γενικός πρόξενος της Νέας Υόρκης, Ντίνος Κωνσταντίνου.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις