Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αποτάσσονται τον Πετσίτη στην κυβέρνηση – «Ελέγχεται από τις αρχές και έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο»

Αποτάσσονται τον Πετσίτη στην κυβέρνηση – «Ελέγχεται από τις αρχές και έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο»

Τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να δημιουργήσουν την εντύπωση στην κοινωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απωλέσει το ηθικό του πλεονέκτημα παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα στελέχη της κυβέρνησης. Όπως λένε η ΝΔ μέσα από fake news αλλά και επενδύοντας σε υποθέσεις που δεν έχουν να κάνουν άμεσα με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ όπως η υπόθεση Πετσίτη, επιχειρεί να αποδείξει ότι όλοι ίδιοι είναι.

Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι όλη αυτή η σπουδή από την πλευρά της αντιπολίτευσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα επανήλθαν στην δημοσιότητα τα χρέη των κομμάτων προς τις  Τράπεζες (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), ενώ υπάρχουν  πληροφορίες που θέλουν το αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη η κυβέρνηση έχει απαντήσει «ότι ο κ. Πετσίτης έχει κάνει τις επιλογές του, τράβηξε το δρόμο του και είναι υπεύθυνος για τις επιλογές αυτές. Ο κ. Πετσίτης συνεργάστηκε με επιχειρήσεις με τις οποίες η κυβέρνηση έχει συγκρουστεί ανοιχτά. Αλλά αυτό είναι ένα δικό του θέμα».

Κυβερνητικά στελέχη παραπέμπουν ακόμα στην ανακοίνωση  της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος που ερευνά τον κ. Πετσίτη η οποία έχει χαρακτηρίσει με  ανακοίνωσή της ως ψευδή τα δημοσιεύματα που αφορούσαν το δικό της κομμάτι ερευνών, μιλώντας για καταφανή διαστρέβλωση πληροφοριών και μεθοδεύσεις. «Για να τελειώνει λοιπόν η παραφιλολογία, ο κ. Πετσίτης ελέγχεται από τις Αρχές», αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί παράγοντες.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μάλιστα όταν κλήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση είπε ότι θα πρέπει «Να προχωρήσουν οι έρευνες. Αυτά τα δημοσιεύματα αποτυπώνουν την αμηχανία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν έχει να μιλήσει ούτε για οικονομία, ούτε για εξωτερική πολιτική και κάνει φτηνούς αντιπερισπασμούς».

Αλλά και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η αντίδραση ήταν άμεση και δηκτική:

«Μπορεί να είχαμε πριν από μερικές μέρες  Πρωταπριλιά, ωστόσο, για τη ΝΔ και το μιντιακό σύμπλεγμα που τη στηρίζει, φαίνεται πως Πρωταπριλιά έχουμε κάθε μέρα. Παράγουν πιο πολλά fake news από όσα μπορούν να καταναλώσουν.

Μόνο μέσα σε λίγες μέρες:

– Μας είπαν ότι οι επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας γύρισαν τη πλάτη στον Πρωθυπουργό. Αλλά, τελικά, είδαμε χθες στα Σκόπια τη μεγαλύτερη επιχειρηματική αποστολή που έχει ποτέ ακολουθήσει κυβερνητική αποστολή, με 137 επιχειρηματίες.

– Μας είπαν ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δε μπορούν να κυκλοφορήσουν στη Μακεδονία από τις αντιδράσεις «πατριωτών» που διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή διαμαρτυρίες μικρής ομάδας πολιτών σε περιοδεία του Νίκου Παππά. Αλλά όταν τη Κυριακή ομοϊδεάτες τους διέκοψαν την ομιλία Μητσοτάκη, οι «αγανακτισμένοι πατριώτες» έγιναν ξαφνικά από τη ΝΔ «κατάπτυστοι  εθνικιστές».

– Μας είπαν, επίσης, ότι ο κ. Πολάκης πήρε παράνομο δάνειο. Την επομένη, έσπευσε ο διοικητής της ΤτΕ να διεξάγει έρευνα μήπως και το δάνειο των 100.000 ευθύνεται για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Λίγες μέρες μετά αποκαλύφθηκε ότι το δάνειο του Πολάκη ήταν καθ’ όλα νόμιμο, αλλά τα δάνεια των στελεχών της ΤτΕ, ελεγκτών και συνεργατών του διοικητή της, παράνομα, δανεικά και αγύριστα.

– Τέλος, προσπαθούν να συνδέσουν τον κ. Πετσίτη με την κυβέρνηση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξουν την ατζέντα από τα δανεικά και αγύριστα από τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών, για τα οποία διώκονται τώρα τα στελέχη τους. Αλλά για αυτά άκρα του τάφου σιωπή…

Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχει την ενημέρωση.

Αναρωτιόμαστε τι έχουμε ακόμη να δούμε όσο πλησιάζουμε στις εκλογικές αναμετρήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις