Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Αποτελέσματα δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2023: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο β’ γύρο

Αποτελέσματα δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2023: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο β’ γύρο
Φωτογραφία: Intime

Οι κάλπες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του β’ γύρου έκλεισαν στις 7 το απόγευμα της Κυριακής (15.10.2023) και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των εκλογών που αφορούν 6 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και 84 από τους 332 Δήμους, όπου οι υποψήφιοι δεν συγκέντρωσαν ποσοστό 43% στον α’ γύρο.

Η εκτίμηση αποτελέσματος λίγο πριν τις 8 ήρθε να επικυρώσει αυτό που έδειχναν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Ο Χάρης Δούκας κερδίζει τον δήμο Αθηναίων, ο Στέλιος Αγγελούδης κερδίζει τον δήμο Θεσσαλονίκης ενώ στις 6 περιφέρειες η ΝΔ χάνει κατά κράτος καθώς μόνο στην Πελοπόννησο ο κ. Δημήτρης Πτωχός που έχει το χρίσμα της ΝΔ κερδίζει την περιφέρεια. Σε όλες τις άλλες κερδίζουν οι «γαλάζιοι αντάρτες», (Τοψίδης στην Μακεδονία – Θράκη, Αμανατίδης στην Δυτική Μακεδονία, Τρεπεκλής στα Ιόνια Νησιά, Μουτζούρης στο Βόρειο Αιγαίο). Στην Θεσσαλία ο κ. Κουρέτας θα διαδεχθεί το νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. 

Live οι εξελίξεις στο newsit.gr

Υπενθυμίζουμε ότι οι Περιφέρειες, όπου στήθηκε και πάλι η κάλπη, ήταν οι: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου.

Όσον αφορά στους 84 δήμους, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη στην Αθήνα με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον Χάρη Δούκα να μονομαχούν στον β’ γύρο. Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν αντιμέτωποι ο Κώστας Ζέρβας με τον Στέλιο Αγγελούδη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις