Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Τι ώρα θα ξέρουμε τον μεγάλο νικητή

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά εκτιμάται ότι θα εξαχθεί το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για το εκλογικό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Singular Logic υπολογίζουν ότι μετά τις 21:00 θα υπάρχει επαρκής εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης ακόμα κι αν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι γύρω στο 1%, ενώ στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες ανάλογη εικόνα υπήρχε μετά τις 21:30. Αυτό θα επιτευχθεί καθώς οκτώ περιφέρειες θα μεταδώσουν τα αποτελέσματα προς το αρμόδιο υπουργείο ηλεκτρονικά, αντί μέσω τηλεφώνου, διαδικασία που ήταν πιο χρονοβόρα. Πρόκειται για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Θεσσαλίας. Η μέθοδος είχε χρησιμοποιηθεί και στο πρόσφατο δημοψήφισμα αλλά μόνο στις τέσσερις πρώτες περιφέρειες.

Όσον αφορά τις έδρες που θα λάβουν τα κόμματα, ο Αλέξης Δρυμιώτης, αρμόδιος της Singular Logic σε θέματα εκλογών, ανέφερε κατά την παρουσίαση στους δημοσιογράφους του συστήματος μετάδοσης των αποτελεσμάτων, ότι ασφαλές συμπέρασμα θα υπάρξει πριν από τα μεσάνυχτα, όταν θα έχει καταμετρηθεί το 50% των ψήφων της επικράτειας. Αρκεί να μην υπάρξει θρίλερ με κόμματα που να βρίσκονται στο όριο του 3%, οπότε ή ακριβής εκτίμηση θα μετατεθεί αρκετές ώρες αργότερα.

Από την πλευρά του υπουργείου, τόσο ο υπηρεσιακός υπουργός Αντώνης Μανιτάκης όσο και ο γενικός γραμματέας Κώστας Πουλάκης υπογράμμισαν ότι όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των εκλογών, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Ο κ. Μανιτάκης προέτρεψε εκ νέου τους Έλληνες πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, τονίζοντας ότι αυτές οι εκλογές πιθανόν είναι οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης. «Η συμμετοχή στις εκλογές δεν είναι απλώς υποχρέωση, είναι καθήκον των πολιτών να προσέλθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν ελεύθερα, συνειδητά και υπεύθυνα και να μην αφήσουν τους άλλους να αποφασίζουν για το μέλλον τους», σημείωσε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Μουσείο της Ακρόπολης για το δείπνο της UNESCO – Καλεσμένη και η Άννα Βίσση
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην προστασία και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την παρουσία της Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τη σημαντική εκδήλωση της UNESCO
Κυριάκος Μητσοτάκης – Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο Μουσείο της Ακρόπολης για το δείπνο της UNESCO
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: «Συμφωνία Προόδου και Ευημερίας με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030»
Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τα μέτρα ως «ένα συνεκτικό σχέδιο για καλύτερα εισοδήματα, ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη»
Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στα πλαίσια της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Πέθανε ο Αλέκος Καλύβης: Δούρου και Σακελλαρίδης αποχαιρετούν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
«Ο Αλέκος Καλύβης σφράγισε μια εποχή κατά την οποία η ελληνική Αριστερά ριζοσπαστικοποιήθηκε, άνοιξε διαύλους με τα κοινωνικά κινήματα και απέκτησε μεγαλύτερη πολιτική αυτοπεποίθηση»
Αλέκος Καλύβης
Στο Καστελλόριζο το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την 83η επέτειο απελευθέρωσης του ακριτικού νησιού
Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το απόγευμα της Παρασκευής για το ακριτικό νησί - Το πρωί θα παρευρεθεί στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων
Κυριάκος Μητσοτάκης