Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Έξι βουλευτές έχασε το ΚΚΕ σε σχέση με τον Μάιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου έφεραν απώλειες σε αρκετά κόμμα με το ΚΚΕ να χάνει έξι έδρες σε σχέση με τις κάλπες του Μαΐου.

Η ενισχυμένη αναλογική και τα πολλά κόμματα που μπήκαν στη Βουλή έφεραν διαφοροποιήσεις… Συγκεκριμένα το ΚΚΕ χάνει έξι έδρες (20 από 26) σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, με αποτέλεσμα να μην επανεκλέγονται επτά βουλευτές του, καθώς κερδίζει μία έδρα στη Λέσβο με την Μαρία Κομνηνάκα.

Την έδρα τους χάνουν ο Γιώργος Πέρρος από τον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ο Πάκος Έξαρχος από τα Ιωάννινα, η Τίνα Κουζιάκη από την Κοζάνη, ο Νικόλαος Κουτουμάνος από την Μεσσηνία, ο Αχιλλέας Κανταρτζής από τα Τρίκαλα, ο Κώστας Μπασδέκης από τη Φθιώτιδα και ο Αλέξανδρος Μαρινάκης από τα Χανιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φαραντούρης για Σδούκου και το «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς»: «Προεκλήθην – Στην προσβολή δεν μπορείς να σιωπάς, μακριά από εμάς ο σεξισμός»
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ δίνει τη δική του εκδοχή για την κόντρα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ και επιμένει ότι «αντιπαρατίθεμαι πάντα πολιτικά και όχι προσωπικά»
Σδούκου και Φαραντούρης
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για Αλκέτ Ριζάι: Θα διαφωνούσα να πάρει άδεια αλλά είναι θέμα του νόμου
«Θα συλληφθεί, όπως συλλαμβάνονται όλοι, και θα δείτε στη συνέχεια πόσο η κεκτημένη ταχύτητα της αστυνομίας πόσες ακόμα επιτυχίες θα έχει» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μαρινάκης για Τσίπρα: Κάνει καλύτερα βίντεο απ’ ότι κυβερνά τον τόπο – Παλιό το κόλπο να τάζεις εκ του ασφαλούς για να γίνεις ευχάριστος
«Αν ήμασταν καλύτερα επί ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει γιατί έστειλε στον εξώστη και εξαφάνισε όλους όσους κυβέρνησε μαζί τους; Προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία»
Παύλος Μαρινάκης
5