Συμβαίνει τώρα:
Έντονη μυρωδιά υγραερίου σε Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη - Εκκενώνονται επιχειρήσεις
Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Εκτός Βουλής Νόνη Δούνια, Ελένη Γερασιμίδου, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Μάριος Αθανασίου, Μιθριδάτης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκτός από τα «βαριά» ονόματα της πολιτικής σκηνής που δεν κατάφεραν να εκλεγούν βουλευτές, πολλοί ήταν και οι καλλιτέχνες και αθλητές που δεν θα κάτσουν τελικά στα έδρανα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, καλλιτέχνες και ηθοποιοί που εκλέγονταν για χρόνια δεν κατάφεραν αυτή τη φορά να μπουν στη Βουλή, ενώ και αρκετοί απ’όσους επέλεξαν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν την τύχη τους στον πολιτικό στίβο της χώρας είδαν την πόρτα της Βουλής… κλειστή.

Από τη Νέα Δημοκρατία δεν εκλέχθηκαν ο πρώην ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης, το μοντέλο και πρώην βουλευτής Νόνη Δούνια, ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης (ο «Μιχαλάκης» από τα «Εγκλήματα») και ο στιχουργός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι δεν είδαν με καλό μάτι την υποψηφιότητα του τραγουδιστή Μιθριδάτη. Παρόμοια ήταν η τύχη και του ηθοποιού Μάριου Αθανασίου καθώς και της σεναριογράφου Άννας Χατζησοφιά.

 

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Ελένη Γερασιμίδου που ήταν υποψήφια με το ΚΚΕ δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. Η ίδια εκλέγονταν με το κομμουνιστικό κόμμα από το 2012. Εκτός έμεινε επίσης η Λίλα Καφαντάρη, ο Διονύσης Τσακνής (που ήταν στο Επικρατείας), Βαγγέλης Σερίφης (dj Rico) και ο Παύλος Ορκόπουλος.

Υποψηφιότητες με μικρότερα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής είχαν θέσει ο Ψαραντώνης, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Βασίλης Τσιάρτας και ο Βασίλης Παϊτέρης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων - «Οφείλουμε στην ποντιακή κοινότητα χρέος ευγνωμοσύνης»
«Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανατρέχουμε με συγκίνηση σε ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας: τη συστηματική εξόντωση 353.000 συμπατριωτών μας», έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα επίθεση Σαμαρά κατά της κυβέρνησης με βολές για την απόσυρση των Patriot από την Κάρπαθο: «Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους»
«Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει, άμεσα, έκτακτη σύγκλιση κορυφής της Ε.Ε για τις απίστευτες τουρκικές απειλές. Δεν μπορεί να παραμένουμε αδρανείς όταν η Τουρκία εκτελεί σχεδιασμούς με βάθος δεκαετιών»
Αντώνης Σαμαράς 78
Κωνσταντίνος Τασούλας: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
«Ο Ποντιακός Ελληνισμός, παρά τις αδιανόητες δοκιμασίες και τις τραγικές απώλειες που τον σημάδεψαν στις αρχές του 20ου αιώνα, κατόρθωσε να επιβιώσει βρίσκοντας καταφύγιο στη μητέρα πατρίδα»
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας
Νίκος Ανδρουλάκης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «107 χρόνια μετά παραμένει αναγκαίος ο αγώνας για τη αναγνώριση της σφαγής»
«Η διεθνής αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας δεν αποτελεί μόνο ένα εθνικό στοίχημα, αλλά έναν πανανθρώπινο στόχο», είναι το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την μαύρη επέτειο
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης για Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «Χρέος μας η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και η ηθική δικαίωση των θυμάτων»
«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της ιστορίας του Ελληνισμού. Ένα έγκλημα που έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη των απανταχού Ελλήνων», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης