Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Πειραιάς: Οι σταυροί και ποιοι εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι

Ο Πειραιάς έδωσε εντολή στον Γιάννη Μώραλη να συνεχίσει το έργο του με ποσοστό που άγγιξε το 70%. Η νύχτα βρήκε υποψήφιους να αγωνιούν και να μετρούν τους σταυρούς που πήραν στις εκλογές…

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Γιάννης Μώραλης εξελέγη πανηγυρικά δήμαρχος Πειραιά για 3η διαδοχική φορά. Τα τελικά αποτελέσματα στις εκλογές δείχνουν ότι ο «Πειραιάς Νικητής» βγάζει συνολικά 32 δημοτικούς συμβούλους. Οι σταυροί καταμετρήθηκαν τη νύχτα και από το πρωί οι υποψήφιοι έμαθαν αν τελικά τα κατάφεραν. Στον συνδυασμό του κυρίου Μώραλη, πρώτος για την ώρα έρχεται ο Παναγιώτης Ρέππας με 4.675 σταυρούς.

Ακολουθούν η Χαραλαμπία Ζηλάκου με 2.719, η Αθηνά – Γλύκα Χαρβαλάκου με 2.453 ψήφους, η Ασπασία Αλιγιζάκη με 2.373 και η Αντωνία Καρακατσάνη με 2.328. Δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του Γιάννη Μώραλη κατάφεραν να εκλεγούν ακόμη και οι: Λεωνίδας Μανωλάκος, Γρηγόρης Καψοκόλης, Ιωάννης Βοϊδονικόλας, Δημήτρης Αράπης, Δημήτρης Καρύδης, Δημήτρης Βλαχάκος, Τάσος Μαρκαριάν, Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Γιώργος Βίτσας, Αντώνης Μοραντζής, Αλεξάνδρα Τουμαζάτου, Ιωσήφ Βουράκης, Κυριακή Μπουρδάκου, Νικήτας Γκόλφης, Παναγιώτης Αβραμίδης, Αλέξανδρος Καμαράτος, Βασίλης Κατσαφάδος και Σταυρούλα Μεντή. Οι υπόλοιπες θέσεις δεν έχουν ξεκαθαρίσει οριστικά.

Ο Γιάννης Μώραλης θέλησε να ευχαριστήσει τους Πειραιώτες που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους για 3η διαδοχική φορά στον «Πειραιά Νικητή». «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες γι’ αυτή τη μεγάλη νίκη του Πειραιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μας κατέστησαν τη μακροβιότερη αρχή στην ιστορία της πόλης μας κι αυτό είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς».

Δηλώσεις έκανε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που ανέφερε ότι οι Πειραιώτες θα έχουν μια καλύτερη ζωή τα επόμενα χρόνια, μέσα από τα έργα που θα γίνουν. «Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα ολοκληρωθούν πολύ σημαντικά έργα για τον Πειραιά και οι Πειραιώτες θα έχουν μία καλύτερη ζωή και τα παιδιά του Πειραιά, όπως έχουμε πει επανειλημμένες φορές στο παρελθόν, θα έχουν μία καλύτερη ζωή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Μαρινάκης.

Ο συνδυασμός του Γιώργου Γαβρίλη εκλέγει 6 δημοτικούς συμβούλους και του Νικόλαου Αμπατιέλου 5.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ»
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
5
Ανδρέας Λοβέρδος για την ένταξή του στη ΝΔ: Επιλογή μου να στηρίξω τη σταθερότητα – Οι πολίτες δεν βλέπουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως εναλλακτική
«Δεν φοβάμαι τίποτα. Ο πολιτικός είναι για να σκέφτεται και να δρα, όχι να φοβάται. Με τον κ. Μητσοτάκη, είχαμε συμφωνήσει πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν είτε λίγο πριν, είτε λίγο μετά τη ΔΕΘ», επεσήμανε.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος
101
Τέσσερις μήνες αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: Οι σύμμαχοι και οι αντίπαλοι
Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είπε ότι δεν θα πρέπει να γίνει άλλη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας με τον τρόπο του στον Αλέξη Τσίπρα μία νέα εσωκομματική κρίση
Ο Αλέξης Τσίπρας 2
Όλο το παρασκήνιο της προσχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - Η «μάχη» του κέντρου από τη ΝΔ
Ο Α. Λοβέρδος είχε εδώ και πολύ καιρό επαφές με την Πειραιώς, ενώ ήδη από τα μέσα Ιουλίου, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει σιβυλλικά ότι «στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος θα είμαι παρών»
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 22