Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Πειραιάς: Οι σταυροί και ποιοι εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Πειραιάς: Οι σταυροί και ποιοι εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι

Ο Πειραιάς έδωσε εντολή στον Γιάννη Μώραλη να συνεχίσει το έργο του με ποσοστό που άγγιξε το 70%. Η νύχτα βρήκε υποψήφιους να αγωνιούν και να μετρούν τους σταυρούς που πήραν στις εκλογές…

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Γιάννης Μώραλης εξελέγη πανηγυρικά δήμαρχος Πειραιά για 3η διαδοχική φορά. Τα τελικά αποτελέσματα στις εκλογές δείχνουν ότι ο «Πειραιάς Νικητής» βγάζει συνολικά 32 δημοτικούς συμβούλους. Οι σταυροί καταμετρήθηκαν τη νύχτα και από το πρωί οι υποψήφιοι έμαθαν αν τελικά τα κατάφεραν. Στον συνδυασμό του κυρίου Μώραλη, πρώτος για την ώρα έρχεται ο Παναγιώτης Ρέππας με 4.675 σταυρούς.

Ακολουθούν η Χαραλαμπία Ζηλάκου με 2.719, η Αθηνά – Γλύκα Χαρβαλάκου με 2.453 ψήφους, η Ασπασία Αλιγιζάκη με 2.373 και η Αντωνία Καρακατσάνη με 2.328. Δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του Γιάννη Μώραλη κατάφεραν να εκλεγούν ακόμη και οι: Λεωνίδας Μανωλάκος, Γρηγόρης Καψοκόλης, Ιωάννης Βοϊδονικόλας, Δημήτρης Αράπης, Δημήτρης Καρύδης, Δημήτρης Βλαχάκος, Τάσος Μαρκαριάν, Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Γιώργος Βίτσας, Αντώνης Μοραντζής, Αλεξάνδρα Τουμαζάτου, Ιωσήφ Βουράκης, Κυριακή Μπουρδάκου, Νικήτας Γκόλφης, Παναγιώτης Αβραμίδης, Αλέξανδρος Καμαράτος, Βασίλης Κατσαφάδος και Σταυρούλα Μεντή. Οι υπόλοιπες θέσεις δεν έχουν ξεκαθαρίσει οριστικά.

Ο Γιάννης Μώραλης θέλησε να ευχαριστήσει τους Πειραιώτες που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους για 3η διαδοχική φορά στον «Πειραιά Νικητή». «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες γι’ αυτή τη μεγάλη νίκη του Πειραιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μας κατέστησαν τη μακροβιότερη αρχή στην ιστορία της πόλης μας κι αυτό είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς».

Δηλώσεις έκανε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που ανέφερε ότι οι Πειραιώτες θα έχουν μια καλύτερη ζωή τα επόμενα χρόνια, μέσα από τα έργα που θα γίνουν. «Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα ολοκληρωθούν πολύ σημαντικά έργα για τον Πειραιά και οι Πειραιώτες θα έχουν μία καλύτερη ζωή και τα παιδιά του Πειραιά, όπως έχουμε πει επανειλημμένες φορές στο παρελθόν, θα έχουν μία καλύτερη ζωή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Μαρινάκης.

Ο συνδυασμός του Γιώργου Γαβρίλη εκλέγει 6 δημοτικούς συμβούλους και του Νικόλαου Αμπατιέλου 5.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις