Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποχωρεί το ΚΚΕ από την προκαταρκτική για τη Novartis

Αποχωρεί το ΚΚΕ από την προκαταρκτική για τη Novartis

Αποχωρεί το ΚΚΕ από την ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη NOVARTIS. Από την αρχή το ΚΚΕ είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την επιτροπή αν επιχειρηθεί να μην γίνει έρευνα επί της ουσίας και αν δεν κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Ανοικτό το ενδεχόμενο μετά το ΚΚΕ να αποχωρήσουν και άλλα κόμματα αφήνοντος μόνη την πλειοψηφία.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Νίκος Καραθανασόπουλος, ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ θα προσέλθει ξανά στις εργασίες της Προκαταρκτικής μόνο και εάν υπάρξει πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και με καταθέσεις μαρτύρων μεταξύ αυτών και των τριών προστατευόμενων.

Από την σημερινή, όπως είπε συνεδρίαση, η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεπικουρούμενη και από τη ΝΔ μπαίνει σε μια εξέταση σχετικά με τη νομιμότητα της επιτροπής, ενώ η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρότεινε να κληθούν να καταθέσουν πρώτα οι 10 αναφερόμενοι ελεγχόμενοι πολιτικοί και μετά να κριθεί η νομιμότητα διερεύνηση της Επιτροπής.

Αυτά είπε είναι παιχνίδια που το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμμετάσχει, σημειώνοντας ότι δεν έχει νόημα να έρθουν πριν η Επιτροπή εξετάσει την υπόθεση τα ελεγχόμενα πρόσωπα. «Γιατί; Για να μας πουν αυτά που έχουν ήδη  πεί στην Ολομέλεια; Αναρωτήθηκε».

Σύμφωνα με πκηροφορίες ο βουλευτής της Δημοκρατικής συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου φέρεται να είπε ότι η Βουλή και η επιτροπή έχουν απόλυτη και πλήρη αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης. Η πλειοψηφία μόνο φαίνεται να την αμφισβητεί. Τα φερόμενα ως αδικήματα δεν μπορεί παρά να έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπουργών όποτε η Βουλή είναι αρμόδια είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει αδίκημα γιατί πρωτίστως πρέπει να το εξετάσει να αναζητήσει τα στοιχεία να καλέσει μάρτυρες. Δεν χωρούν πια δικονομικά προσχήματα για να μην ξεκινήσει τις επί της ουσίας εργασίες της η επιτροπή. Ζητούμε  να κληθούν οι ανώνυμοι μάρτυρες αλλά και ο Κωνσταντίνος Φρουζής, να ερευνηθούν όλα τα στοιχεία. Μόνο έτσι μπορεί να δουλέψει η επιτροπή ουσιαστικά. Κάθε άλλο είναι απόπειρα συγκάλυψης και άλλοθι για να αναλωθεί ο χρόνος σε ανύπαρκτα διαδικαστικά προβλήματα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις