Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Άρειος Πάγος: Η Ιωάννα Κλάπα πρόεδρος και εισαγγελέας η Γεωργία Αδειλίνη

Άρειος Πάγος: Η Ιωάννα Κλάπα πρόεδρος και εισαγγελέας η Γεωργία Αδειλίνη

Τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη.

Το υπουργικό συμβούλιο επέλεξε δύο γυναίκες για τη θέση της προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Για τη θέση της προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου επιλέχθηκε η Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα ενώ για τη θέση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η Γεωργία Αδειλίνη.

Η κα Κλάπα-Χριστοδουλέα μπήκε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη στην θέση της αρεοπαγίτου τον Αύγουστο του 2020 και είναι 3η στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών, ενώ παραλείφθηκαν οι 6 αντιπρόεδροι του Ανωτάτου Δικαστηρίου προκειμένου να τοποθετηθεί στη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η νέα πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου υπήρξε η ανακρίτρια που είχε διενεργήσει με τη συνάδελφό της Μαρία Δημητροπούλου την ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το προηγούμενο δικαστικό έτος υπήρξε και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Από την πλευρά της, η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία είναι 7η στην επετηρίδα και αποχωρεί σε δυο χρόνια από τον εισαγγελικό κλάδο, μπήκε στο δικαστικό σώμα το 1984 και προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο του 2019.

Η κα Αδειλίνη, ήταν στην έδρα της δίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ ήταν αυτή που πρότεινε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση των καταγγελιών του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Η έμπειρη αντεισαγγελέας έχει και ιδιαίτερη ευαισθησία στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ με εγκύκλιό της το 2020 ζητούσε από τους συναδέλφούς της αυξημένη επαγρύπνηση στα ασυνόδευτα παιδιά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις