Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η διάταξη περί βλασφημίας διαφυλάττει το θρησκευτικό συναίσθημα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η διάταξη περί βλασφημίας διαφυλάττει το θρησκευτικό συναίσθημα

Παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου για την διάταξη περί βλασφημίας.
Η κυβέρνηση μετά τον σάλο που προκλήθηκε με σκληρές ποινές φυλάκισης αναγκάζεται να πάρει πίσω των διάταξη.
Τσιάρας: Από την στιγμή που υπάρχουν αντιδράσεις, η διάταξη θα αποσυρθεί.

Θέση για την διάταξη περί βλασφημίας στο νέο Ποινικό Κώδικα, πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται να οπισθοχωρεί και να την παίρνει πίσω όπως προανήγγειλε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

«Η επαναφορά στον Ποινικό Κώδικα των διατάξεων για τα αδικήματα της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων δεν αποσκοπεί προφανώς στην προστασία του Θεού, των θείων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και κάθε άλλης θρησκείας, καθώς δεν έχουν ανάγκη ανθρώπινης προστασίας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Και πρόσθεσε: «Αποσκοπεί όμως στη διαφύλαξη του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών και του υπέρτερου συμφέροντος, σε ιδιαίτερα ταραγμένους καιρούς, της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής, αγαθών που δεν μπορούν να ποδοπατώνται χάριν της “δικαιωματιστικής” λογικής της ελευθερίας του λόγου, που εμπεριέχει ύβρεις, μίσος και φανατισμό. Πάνω απ’ όλα, όμως, το όλο ζήτημα είναι ζήτημα πολιτισμού, κάτι το οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί εύκολα να αντιληφθεί αρκεί να πετάξει από πάνω του το πέπλο των ιδεοληπτικών εμμονών και των μηδενιστικών αγκυλώσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι αντιδράσεις προβλημάτισαν την κυβέρνηση και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και σήμερα το πρωί και αποφασίστηκε να μην ενταχθεί τελικά στο νέο ποινικό κώδικα.

Click4More Ποινικός Κώδικας: Μέχρι και… 2 χρόνια φυλακή για όποιον βρίζει τα θεία!

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις. Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε. Παρόλα αυτά τόνισε ότι δεν θέλει να χαθεί η ουσία και από την στιγμή που υπάρχουν τόσες αντιδράσεις η συγκεκριμένη διάταξη θα αποσυρθεί.

Σημειώνεται ότι αύριο θα μιλήσει για το νέο Ποινικό Κώδικα στην Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν αποκλείεται να κάνει ο ίδιος ειδική αναφορά στο θέμα αυτό και να πάρει πίσω την συγκεκριμένη διάταξη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις