Πολιτική

Άσε μας ρε Ντάισελμπλουμ!

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν είναι ένας πολιτικός ο οποίος χαίρει εκτίμησης στην Ελλάδα και όπως αποδείχθηκε πρόσφατα και στην χώρα του την Ολλανδία. Ήταν από εκείνους που τις σκληρές εποχές της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ανήκε στο στρατόπεδο των σκληρών. Όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά και με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου για τον οποίο μίλησε και απαξιωτικά προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τώρα, όμως που “συνταξιοδοτήθηκε” πολιτικά – τουλάχιστον προς το παρόν – ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακάλυψε ότι τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά με πολλές αποτυχίες. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας στη γαλλική υπηρεσία του Euronews.

O Ντάισελμπλουμ, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του κλήθηκε να διαχειριστεί την κρίση της ευρωζώνης και της Ελλάδας, σημειώνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης είναι κάτι καλό, ωστόσο δεν κρύβει την απογοήτευσή του επισημαίνοντας ότι «κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ως μεγάλη επιτυχία την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης. Όμως δε νομίζω ότι μπορούμε να το πούμε αυτό, γιατί τα προγράμματα είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά με πολλές αποτυχίες».

Αμήχανος για τους τεμπέληδες του Νότου

Ο Ντάισελμπλουμ θυμάται ότι στη διάρκεια της θητείας του, είχε κατηγορηθεί ότι δε δείχνει αρκετή συμπόνια. Είχε μάλιστα γίνει πρωτοσέλιδο η δήλωσή του: «Δεν μπορείτε να δαπανάτε τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητάτε βοήθεια». Η δήλωσή του αυτή είχε θεωρηθεί προσβλητική για τις χώρες του Νότου και είχε εκληφθεί ως ξενοφοβική και ρατσιστική. Σύμφωνα με το Euronews, ο Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται σήμερα αμήχανος όσον αφορά εκείνη τη δήλωση και ερωτηθείς για το θέμα δηλώνει ότι «θα την είχε διατυπώσει διαφορετικά εάν είχε την ευκαιρία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στην Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καρυστιανού, Γρατσία και Γαλανός μετέτρεψαν το κίνημα σε φοβικό αρχηγικό κόμμα
Μετά το μπαράζ αποχωρήσεων, πρώην στελέχη του Γραφείου Τύπου καταγγέλλουν «αυλικούς», «μυστικοσυμβούλους» και παρασκηνιακές παρεμβάσεις - Απειλούν με δημοσιοποίηση πρακτικών
Μαρία Καρυστιανού 11
ΕΛΑΣ: «Πλήγμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική» η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - «Τι λέει τώρα η κυβέρνηση;» ρωτά ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής - Στο στόχαστρο η εγκατάλειψη, όπως υποστηρίζει, της «ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής»
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν 15
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Ένα αόρατο χέρι δεν θέλει τη διαλεύκανση»
Τσουκαλάς και Λιακούλη ανεβάζουν τους τόνους και μιλούν για αναπάντητα ερωτήματα, συσκότιση και κλονισμό της εμπιστοσύνης στους θεσμούς
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 16