Πολιτική

Ασφαλιστικό: Βρήκε… τοίχο η συνάντηση Κατρούγκαλου – ελεύθερων επαγγελματιών

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Γιώργος Κατρούγκαλος με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων αυτοαπασχολούμενων (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί), οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τριών επιστημονικών φορέων και φορείς του υπουργείου Οικονομικών θα συνεδριάσει υπό την προεδρεία του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας τη Δευτέρα, με χρονοδιάγραμμα εντός δύο ή τριών ημερών να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «η σκέψη που έχουμε είναι αθροίσουμε τη φορολογική και την ασφαλιστική επιβάρυνση ώστε να μην καταλήγει ένα δίκαιο σύστημα σε αποτελέσματα που σε ορισμένες περιπτώσεις να μην είναι δίκαια. Θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα σύστημα ισονομίας δικαιοσύνης, ίδιων κανόνων για όλους τους Έλληνες, και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την κοινωνία πράγμα που ξεκινήσαμε από τώρα ώστε να ελέγξουμε και ενδεχόμενες συνέπειες ακραίες για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών και ασφαλισμένων».

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει η θέληση η αθροιστική επιβάρυνση ασφαλιστικού και φορολογικού εισοδήματος να είναι ανάλογη με το εισόδημα, αλλά να μην καταλήγει δημευτική, λέγοντας: «Υπολογίζουμε ότι για τη μεγάλη πλειονότητα και των ελεύθερων επαγγελματιών και των εμπόρων, επειδή πια η βάση υπολογισμού της ασφαλιστικής εισφοράς είναι το εισόδημα, θα έχουμε ελαφρύνσεις. Εφόσον λοιπόν ελαφραίνουμε τις φτωχές και τις αδύναμες κατηγορίες πρέπει να βρούμε έναν τρόπο αναπλήρωσης των χρημάτων αυτών. Πρέπει να πληρώσουν επομένως λίγα περισσότερα τα μεσαία και τα ανώτερα στρώματα. Δεν θέλουμε όμως αυτή η αθροιστική φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση να φτάσει σε δημευτικά επίπεδα, γιατί άλλο η κοινωνική αλληλεγγύη, να δίνει πιο πολλά αυτός που έχει απέναντι σε αυτόν που δεν έχει τίποτα, αλλά να μη φτάνει αυτή η επιβάρυνση να είναι εξοντωτική».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος στόχος του νομοσχεδίου είναι η ισονομία στο χώρο του ασφαλιστικού και οι δίκαιοι κανόνες ίσοι για όλους με αναδιανομή και προστασία υπέρ των πιο αδύναμων κατηγοριών.

Οι επιστημονικοί φορείς, αντιδρώντας στην αύξηση των εισφορών τους, θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη (14.01.2016) στις 12.00 συλλαλητήριο, με σημείο συγκέντρωσης τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγους της Αθήνας, στην οδό Ακαδημίας, και πορεία με σταθμό στο υπουργείο Εργασίας και κατάληξη στη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 7
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16