Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Άστραψε και βρόντηκε η Μπακογιάννη κατά Κοτζιά: Στέλνει έμπειρη διπλωμάτη στο Ζαΐρ

Άστραψε και βρόντηκε η Μπακογιάννη κατά Κοτζιά: Στέλνει έμπειρη διπλωμάτη στο Ζαΐρ

Με χαμόγελο μεν, αλλά «τσεκουράτα» τα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη για τα έργα και τις ημέρες του Νίκου Κοτζιά το Υπουργείο Εξωτερικών για τις διώξεις και την διάλυση της διπλωματικής υπηρεσίας.

Απέφυγα, είπε, « επί 8 μήνες να κάνω κουβέντα για την εξωτερική πολιτική γιατί θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε εθνικά θέματα. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς έχει προσωπικές ευθύνες για την διάλυση που κάνει στην διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου».

Από την εποχή του Καρόλου Παπούλια μέχρι σήμερα, είπε «ποτέ δεν υπήρχε αυτή η διάλυση που υπάρχει και γίνεται σήμερα» και αναφέρθηκε στην μετάθεση που επιχειρεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, της έμπειρης διπλωμάτη μας Αλεξάνδρα Παπαδοπόυλου που από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλες και τώρα θέλει να την στείλει διπλωμάτη στο Ζαΐρ (!)

Ταυτόχρονα επέκρινε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι για πρώτη φορά σε Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, Πρωθυπουργός δεν είπε ούτε μια λέξει για την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού είπε ότι «αυτές απογοήτευσαν» σημειώνοντας πως «καταλαβαίνω ότι ήθελε να δείξει ότι θα χυθεί πολύ αίμα ενάντια στον φιλελευθερισμό, το μνημόνιο και τις πρακτικές των εταίρων, ενώ από την άλλη μεριά μας κατέθετε ένα προσχέδιο του Προϋπολογισμού που δεν βγαίνει. Γι αυτό ίσως… και του πήρε μιάμιση ώρα για να αναπτύξει τις προγραμματικές του δηλώσεις…»

Παράλληλα αμφισβήτησε την αισιοδοξία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για «εύκολα ισοδύναμα» λέγοντας πως αυτά δεν υπάρχουν και το ήξερε ο Πρωθυπουργός όταν τα πρότεινε ως λύση… Εγώ, μάλιστα, θα σας έλεγα ότι δεν υπάρχουν καν «ισοδύναμα» και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούμε και να το πούμε στους πολίτες…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε