Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Ασχημα μαντάτα από το συμβούλιο μεταρρυθμίσεων του Τσίπρα

Ασχημα μαντάτα από το συμβούλιο μεταρρυθμίσεων του Τσίπρα

Αν δεν θέλεις να πάρεις μία απόφαση, δημιουργείς μία επιτροπή σοφών με καμιά δεκαριά μέλη και ξεμπερδεύεις, μου έλεγε πριν από μερικά χρόνια πολυπράγμων πολιτικός ο οποίος είχε διατελέσει και υπουργός.

Που το θυμήθηκα τώρα αυτό; Μου ήρθε στη μνήμη αμέσως ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τη δημιουργία μόνιμου συμβουλίου με τη συμμετοχή και των αγροτών για τη διενέργεια μεταρρυθμίσεων στον πρωτογενή τομέα.

-Λες και χρειάζεται συμβούλιο για να προχωρήσει ο Αποστόλου στην εκκαθάριση του αγροτικού μητρώου. Ένα χρόνο τώρα ο άνθρωπος δεν βρήκε το χρόνο να ασχοληθεί με το θέμα και τώρα θα λυθεί με τη βοήθεια σοφών.

-Λες και χρειάζεται συμβούλιο για να καθιερωθεί και εφαρμοστεί το εργόσημο.

-Λες και χρειάζεται συμβούλιο για να πληρώνουν και οι αγρότες τους φόρους που πληρώνουν και οι άλλοι πολίτες ανάλογα με τα εισοδήματά τους και τη φοροδοτική τους ικανότητα και να πάψουν οι αγρότες να είναι τα χαϊδεμένα παιδιά του φορολογικού συστήματος.

-Λες και χρειάζεται ιδιαίτερη σοφία για να αποφασιστεί ότι χρειάζονται καλλιέργειες με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή αγορά.

-Λες και χρειάζεται συμβούλιο για να αντιληφθούν οι αρμόδιοι υπουργοί ότι απαιτούνται επενδύσεις ώστε να εξάγουμε επεξεργασμένα προϊόντα και όχι χύδην, ώστε να παραμένει στην Ελλάδα η υπεραξία.

-Λες και χρειάζεται συμβούλιο για να προωθηθεί το παράδειγμα των καλλιεργητών στέβιας στο Μουζάκι που δημιούργησαν εργοστάσιο και εξάγουν επεξεργασμένη στέβια.

-Λες και χρειάζεται συμβούλιο για να επεκταθεί το παράδειγμα αγροτών του Πύργου που καλλιεργούν ρόδια και επένδυσαν σε μονάδα χυμοποίησης δημιουργώντας 50 νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Πράξεις και έργα, καθώς και διάθεση για ανασκούμπωμα των μανικιών από τους υπουργούς, που θα κάνουν ότι ο υφυπουργός Οικονομίας Χαρίτσης ο οποίος πέτυχε το ακατόρθωτο για τα ελληνικά δεδομένα με το ΕΣΠΑ, να είναι δηλαδή η Ελλάδα πρώτη στην απορρόφηση των κονδυλίων κονδυλίων.

Στην κυβέρνησή σας έχετε το παράδειγμα κύριε Τσίπρα. Αξιοποιείστε το και αφήστε τα συμβούλια που στέλνουν τη …μπάλα στην εξέδρα και τις λύσεις στις ελληνικές καλένδες.

Και μην σπεύσει η αντιπολίτευση να πετάξει τίποτα αντιπολιτευτικές κορώνες, γιατί την ανικανότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων πληρώνουν οι αγρότες και η ελληνική οικονομία.

Εδώ έναν άξιο υπουργό Γεωργίας κατά γενική ομολογία, τον Τσαυτάρη, είχαν βάλει στην κυβέρνηση και έσπευσαν Σαμαράς και Βενιζέλος να τον αποσύρουν για να τοποθετήσουν έναν πολιτικάντη ώστε να τηρηθούν οι γεωγραφικές ισορροπίες ενόψει εκλογών, καθότι οι υπουργοί προσελκύουν περισσότερους ψηφοφόρους.

Κρίμα και πάλι κρίμα κύριε Τσίπρα, γιατί η μεταρρυθμιστική σας ρητορεία δεν συνοδεύεται απαραιτήτων από μεταρρυθμιστικό έργο. Γνήσια μεταρρυθμιστικό και όχι αυτό το …πέτσινο και μάλλον αντιμεταρρυθμιστικό που επιβάλουν οι δανειστές.

Και για να πούμε μία καλή κουβέντα. Ευτυχώς που βρήκατε το σθένος να προωθήσετε τις ρυθμίσεις του παράλληλου προγράμματος. Τολμήστε και μάλιστα γρήγορα και σε άλλους τομείς, γιατί τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις έχει ανάγκη η χώρα. Αλλιώς ετοιμαστείτε για ένα οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα, όποτε κι΄ αν γίνουν οι εκλογές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε