Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αθήνα σε Ερντογάν: Αποκλιμάκωση ή κυρώσεις

Αθήνα σε Ερντογάν: Αποκλιμάκωση ή κυρώσεις
Φωτογραφία αρχείου

Ξεκάθαρη είναι η Αθήνα στα μηνύματα της που στέλνει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που συνεχίζει τις πολέμικές απειλές κατά της Ελλάδας. 

“Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αποκλιμάκωση ή κυρώσεις”, είναι η απάντηση στο νέο παραλήρημα του Τούρκου προέδρου, ο οποίος προχώρησε σε προσβλητικές δηλώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Εμανουέλ Μακρόν. 

Click4more: Έφτασε στα έσχατα ο Ερντογάν: Ευθείες απειλές πολέμου σε Ελλάδα και Γαλλία

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η Αθήνα δε στέκεται στις δηλώσεις Ερντογάν, καθώς είναι αντιφατικές. Τη μια ζητά διάλογο και την άλλη προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις. Ωστόσο, τηρούν στάση αναμονής για να δουν τις επόμενες μέρες αν η Τουρκία θα απικλιμακώσει εμπράκτως την κατάσταση στη Μεσόγειο. “Αλλιώς τον Σεπτέμβριο, στη Σύνοδο Κορυφής, θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας”, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.  

Πάντως, η ελληνική πλευρά επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι, να αποχωρήσει ο τουρκικός στόλος από τη Μεσόγειο και να υπάρξει διάλογος με αποκλειστικό θέμα τη χάραξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ).  
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις