Πολιτική

Αβραμόπουλος: Κίνδυνος να τεθεί εκτός ορίων το ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών

«Περιττή κλιμάκωση» που κινδυνεύει «να τεθεί εκτός ορίων», χαρακτήρισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Αβραμόπουλος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα EUobserver, προέτρεψε τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να τους ελευθερώσει, λέγοντας: «Κανένα λογικό άτομο δεν θα ισχυριζόταν ότι κινδύνευσε η ασφάλεια της χώρας του, επειδή δύο στρατιώτες έχασαν το δρόμο τους στα σύνορα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να πληρώσει άλλα 3 δισ. ευρώ για να κρατήσει τους πρόσφυγες στην Τουρκία, παρά τις ανησυχίες για το τουρκικό καθεστώς. Και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ασκήσει «πιέσεις» σε αφρικανικά και ασιατικά κράτη να πάρουν πίσω τους ανεπιθύμητους στην ΕΕ, υπηκόους τους. Τα 3 αυτά δισ. ευρώ θα αντληθούν ως εξής, 1 δισ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα από τα κράτη – μέλη, όπως και με την προηγούμενη ισόποση δόση του 2017.

Τα χρήματα θα δαπανηθούν για τη στέγαση, εκπαίδευση και ιατρική περίθαλψη των 3 εκατομμυρίων προσφύγων που ζουν τώρα στην Τουρκία, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, ανακοινώνοντας σήμερα την πρόταση στις Βρυξέλλες. Προέτρεψε τα κράτη – μέλη να στηρίξουν την πρόταση παρά το ρήγμα στις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ, λόγω της στάσης του Προέδρου Ερντογάν στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και στην καταστολή μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Είναι προς το συμφέρον και των δύο να υπάρχει αυτή η συμφωνία και θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται όπως πριν», είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος. «Προσφάτως, η ένταση έχει αυξηθεί κάπως παραπάνω, το παραδεχόμαστε», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Πηγή: EUobserver

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 127