Πολιτική

Αβραμόπουλος: Στηρίζω Σαμαρά

Την  στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά ανακοίνωσε ο....


Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δημήτρης Αβραμόπουλος (δείτε το σχετικό βίντεο).

Ο πρώην Υπουργός Υγείας είπε ότι η υποψηφιότητα Σαμαρα εγγυάται την συνοχή, τη διεύρυνση και την ενότητα της ΝΔ. “Συμφωνώ με τον Αντώνη ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να επαναφέρουμε στη ΝΔ όσους πληγώθηκαν και δεν μας ψήφισαν” είπε ο κ.Αβραμόπουλος. Τάχθηκε δε υπέρ ενός κόμματος ανοιχτού, “χωρίς κλειστούς μηχανισμούς και παρέες”.

Έκδηλα χαρούμενος ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε αμέσως μετά ότι “μαζί με τον Δημήτρη, θα κάνουμε τη ΝΔ μεγαλύτερη, που θα χωρά και θα εκφράζει όλους…Η αμφίπλευρη διεύρυνση αρχίζει από σήμερα. Αυτό που συμβολίζουμε με τον Δημήτρη, είναι η ενότητα και η νίκη”.

«Aλλο Αβραμόπουλος, άλλο Ψωμιάδης. Δεν μπήκα στην κούρσα της διαδοχής για να πλήξω ή να ωφελήσω κάποιον», δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Η επιλογή Αβραμόπουλου δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία”. Ήδη οι περισσότεροι υποστηρικτές του είχαν στραφεί προς το στρατόπεδο Σαμαρά, μετατρέποντας την εκλογή σε ντέρμπι, όπως φάνηκε και από τη δημοσκόπηση της εταιρείας GPO γιά την εκπομπή του MEGA “Ανατροπή”.

Η πανελλαδική έρευνα κατέγραψε ότι το 42,8% των ψηφοφόρων θα ήθελε για αρχηγό την Ντόρα Μπακογιάννη, το 42,7% τον Αντώνη Σαμαρά και το 9,4% τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Σε κάθε περίπτωση, η προεκλογική αντιπαράθεση των κ.κ. Μπακογιάννη και Σαμαρά κλιμακώνεται τις επόμενες ημέρες με συγκεντρώσεις σε μεγάλα ακροατήρια και περιοδείες σε όλη την επικράτεια.

Ωστόσο στον αντίποδα βρίσκεται η στάση που κρατάει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος αρνείται έως τώρα να πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου. Ο πρώην υπουργός Παιδείας επανέλαβε σε τηλεοπτικό σταθμό (δείτε το βίντεο) ότι δεν θα ψηφίσει “βάσει προσώπων ή συμπαθειών”.    

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης: Από τη λαϊκή αγορά, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ
Στο ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη θεωρούν ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στον πολυχώρο λιπασμάτων στη Δραπετσώνα πέτυχαν μία δυνατή αφετηρία για αυτό που θέλουν να κάνουν στον δρόμο προς τις εκλογές
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Το στοίχημα της ΝΔ για υψηλές πτήσεις στις εκλογές, ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και η τελευταία δημοσκόπηση
Η δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνει ξεκάθαρα ότι η πρόκληση και το «στοίχημα» για τη ΝΔ είναι το πόσους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της θα πείσει να τη στηρίξουν, όπως είχαν κάνει στις εθνικές εκλογές του 2023
Κυριάκος Μητσοτάκης
Αλέξης Τσίπρας από τη Νίκαια: «Σε 24 ώρες γίναμε αξιωματική αντιπολίτευση σε λίγους μήνες κυβέρνηση»
Ανέπτυξε τους πέντε βασικούς άξονες της πολιτικής του πρότασης, για την ενέργεια, για την κατάργηση των πανελλαδικών, για το ιδιωτικό χρέος και τα funds και την μετακίνηση με τα ΜΜΜ
Αλέξης Τσίπρας 81