Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αχτσιόγλου: “Δεν θα κοπούν τα αναπηρικά επιδόματα”

Αχτσιόγλου: “Δεν θα κοπούν τα αναπηρικά επιδόματα”

Για τα εργασιακά και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες μίλησε η η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της στο Live News στο Έψιλον. Η υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως δεν θα κοπούν τα αναπηρικά επιδόματα.

Η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην τρίτη αξιολόγηση και το θέμα που εκκρεμεί στα εργασιακά. “Η τρίτη αξιολόγηση σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, το ζήτημα που υπάρχει είναι πολύ συγκεκριμένο. Αφορά την απαρτία στα πρωτοβάθμια σωματεία που λαμβάνουν απόφαση για απεργία. Δηλαδή με ποιον κανόνα θα λαμβάνεται η απόφαση για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Αυτή την στιγμή η απαρτία είναι το ένα τρίτο των οικονομικών τακτοποιημένων μελών, η συζήτηση θα αφορά αν αυτό το ένα τρίτο θα γίνει ένα δεύτερο στην γενική συνέλευση”.

Η υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα και τόνισε: “Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για τα επιδόματα της αναπηρίας και θα υπάρχει μία συνολική ανασκόπηση των οικογενειακών επιδομάτων με τέτοιο τρόπο που δεν θα οδηγήσει σε μείωση”. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν περικοπές επιδομάτων αλλά εξορθολογισμός.

Δείτε όλα όσα είπε η Έφη Αχτσιόγλου στο Live News

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις