Πολιτική

Αχτσιόγλου: Έρχεται η αύξηση του κατώτατου μισθού – Πότε τίθεται σε ισχύ

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και στο πότε θα αρχίσει να ισχύει, αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στην τηλεόραση του ANT1.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, η κ. Αχτσιόγλου διευκρίνισε ότι η αύξηση θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πεποίθηση πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να πείσει τους Θεσμούς πως δεν είναι ούτε αναγκαίο ούτε διαρθρωτικό το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τη διαπραγμάτευση.

Χαρακτήρισε “εμμονική” τη στάση που του ΔΝΤ κατά την 2η αξιολόγηση, όταν και τότε η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει να μην υπάρξει μείωση συντάξεων, αναγνωρίζοντας πως η στάση των Ευρωπαίων ήταν διαφορετική.

Αχτσιόγλου για ασφαλιστικό, συντάξεις, μισθούς

Όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου, έχει εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού μέχρι το 2070, η οποία δεν αμφισβητείται, ενώ το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης είναι πεπεισμένο πως οι στόχοι των πλεονασμάτων μπορούν να επιτευχθούν και ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό. Ειδικότερα, ανέφερε πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, αποτυπωμένος στον προϋπολογισμό, που για το 2019 φθάνει τα 800 εκατ. ευρώ και το 2022 ανέρχεται σε 3,5 δισεκατομμύρια. Μέσα σε αυτόν τον χώρο, εξήγησε, εντάσσονται τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, επίδομα ενοικίου, κτλ.

Για τα σενάρια περί “ήπιας περικοπής συντάξεων”, τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η υπουργός ανέφερε πως δεν υφίστανται. Χρειάζεται, είπε, να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή στοιχείων με τους Θεσμούς, προκειμένου να διαπιστώσουν και εκείνοι πως το μέτρο δεν είναι αναγκαίο ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά. Δημιουργείται ένα ευνοϊκό κλίμα και πολιτικά , ανέφερε η υπουργός.

Όσον αφορά στον κατώτατο και τον υποκατώτατο μισθό, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως, με τροπολογία που θα φέρει στη Βουλή, την επόμενη κιόλας εβδομάδα, θα επιταχύνει τη διαδικασία. Προανήγγειλε αύξηση του κατώτατου μισθού από τα τέλη Ιανουαρίου, αφού η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες.

Στόχος της κυβέρνησης, κατέληξε, είναι η επέκταση των ΣΣΕ και η αύξηση του κατώτατου μισθού. Στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλει, όπως είπε η Έφη Αχτσιόγλου και η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, επισημαίνοντας πως τη Δευτέρα (17.09.2018) υπεγράφη η έβδομη σύμβαση η οποία αφορά εργαζομένους στον τομέα του Τουρισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Από το Ψυχρό Λασιθίου το εναρκτήριο λάκτισμα του ΠΑΣΟΚ: Η «πρόβα τζενεράλε» για τη ΔΕΘ και το δείπνο Ανδρουλάκη με στελέχη του κόμματος
Από την πολυαναμενόμενη ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο απόψε έως τη σύνδεση του ιδρυτή του κόμματος Ανδρέα Παπανδρέου με τον Ελευθέριο Βενιζέλο
ΠΑΣΟΚ 12
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και η τριπλή στόχευση: Προτείνει «Νέα Συμφωνία Αλήθειας» και «ζητά τον λογαριασμό» από Ανδρουλάκη και Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός θα δώσει από την συμπρωτεύουσα έμφαση στο κυβερνητικό έργο στα 7 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη έως το 2030, διεκδικώντας μία νέα τετραετία
Κυριάκος Μητσοτάκης 29
Αλέξης Τσίπρας: Η ακτινογραφία του σχεδίου που ανακοίνωσε από Θεσσαλονίκη – Αναδιανομή, μισθοί και ρήξη με το μοντέλο Μητσοτάκη
Σχέδιο τετραετίας με Ταμείο Σύγκλισης, «πατριωτική εισφορά» και κατώτατο μισθό 1.000 ευρώ - Κατάργηση των Πανελλαδικών, ΦΠΑ 6% στα βασικά αγαθά και μηδενική συμμετοχή συνταξιούχων στα φάρμακα
Αλέξης Τσίπρας 59
Απάντηση της ΕΛ.Α.Σ για την κοστολόγηση του προγράμματος: Ο λογαριασμός βγαίνει, η κυβερνητική αριθμητική όχι
«Το πρόβλημά της κυβέρνησης δεν είναι ότι δεν βγαίνουν οι αριθμοί μας, είναι ότι βγαίνει η πολιτική διαφορά ανάμεσα στις προτεραιότητές μας» επισημαίνει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη 5
ΠΑΣΟΚ για ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος με νέες αυταπάτες – Ψαρεύει στα θολά νερά χωρίς πυξίδα
«Προπαγάνδιζε πως έρχεται να καλύψει το ''κενό αντιπολίτευσης'' και έκανε copy paste το 80% του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο επιτίθεται με μανία»
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη