Πολιτική

Αχτσιόγλου: Έρχεται η αύξηση του κατώτατου μισθού – Πότε τίθεται σε ισχύ

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και στο πότε θα αρχίσει να ισχύει, αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στην τηλεόραση του ANT1.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, η κ. Αχτσιόγλου διευκρίνισε ότι η αύξηση θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πεποίθηση πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να πείσει τους Θεσμούς πως δεν είναι ούτε αναγκαίο ούτε διαρθρωτικό το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τη διαπραγμάτευση.

Χαρακτήρισε “εμμονική” τη στάση που του ΔΝΤ κατά την 2η αξιολόγηση, όταν και τότε η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει να μην υπάρξει μείωση συντάξεων, αναγνωρίζοντας πως η στάση των Ευρωπαίων ήταν διαφορετική.

Αχτσιόγλου για ασφαλιστικό, συντάξεις, μισθούς

Όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου, έχει εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού μέχρι το 2070, η οποία δεν αμφισβητείται, ενώ το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης είναι πεπεισμένο πως οι στόχοι των πλεονασμάτων μπορούν να επιτευχθούν και ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό. Ειδικότερα, ανέφερε πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, αποτυπωμένος στον προϋπολογισμό, που για το 2019 φθάνει τα 800 εκατ. ευρώ και το 2022 ανέρχεται σε 3,5 δισεκατομμύρια. Μέσα σε αυτόν τον χώρο, εξήγησε, εντάσσονται τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, επίδομα ενοικίου, κτλ.

Για τα σενάρια περί “ήπιας περικοπής συντάξεων”, τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η υπουργός ανέφερε πως δεν υφίστανται. Χρειάζεται, είπε, να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή στοιχείων με τους Θεσμούς, προκειμένου να διαπιστώσουν και εκείνοι πως το μέτρο δεν είναι αναγκαίο ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά. Δημιουργείται ένα ευνοϊκό κλίμα και πολιτικά , ανέφερε η υπουργός.

Όσον αφορά στον κατώτατο και τον υποκατώτατο μισθό, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως, με τροπολογία που θα φέρει στη Βουλή, την επόμενη κιόλας εβδομάδα, θα επιταχύνει τη διαδικασία. Προανήγγειλε αύξηση του κατώτατου μισθού από τα τέλη Ιανουαρίου, αφού η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες.

Στόχος της κυβέρνησης, κατέληξε, είναι η επέκταση των ΣΣΕ και η αύξηση του κατώτατου μισθού. Στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλει, όπως είπε η Έφη Αχτσιόγλου και η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, επισημαίνοντας πως τη Δευτέρα (17.09.2018) υπεγράφη η έβδομη σύμβαση η οποία αφορά εργαζομένους στον τομέα του Τουρισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΟ ΝΔ: Η απάντηση Μητσοτακη για εκλογές, η ρελάνς με τα ψηφοδέλτια, οι αιχμές και το «τσάμικο» – Όλο το παρασκήνιο
Με στόχο η «γαλάζια» παράταξη να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και όχι «μίζερης εσωστρέφειας», ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές σε ειλικρινή διάλογο, θέτοντας όμως σαφή όρια
Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνταγματική Αναθεώρηση: Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τις προτάσεις Μητσοτάκη – «Καμία συναίνεση»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί αλλαγή ατζέντας και θεσμική «νομιμοποίηση» πολιτικών που ήδη έχει εφαρμόσει ή παραβιάσει
Ολομέλεια της Βουλής
Έτοιμη η διάταξη για επίσπευση ποινικής διερεύνησης υποθέσεων για πολιτικά πρόσωπα – Έως την Παρασκευή στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης
Προστίθεται νέο άρθρο στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αφορά την επίσπευση της ανάκρισης και εκδίκασης αξιοποίνων πράξεων βουλευτών
Γιώργος Φλωρίδης 6