Πολιτική

Αχτσιόγλου για συντάξεις: Το ΔΝΤ έχει τελειώσει για την Ελλάδα, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το ακούμε

Καμία υποχρέωση δεν έχει η κυβέρνηση να ακολουθεί το πρόγραμμα του ΔΝΤ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με την περικοπή των συντάξεων. Παράλληλα τόνισε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Βουλή η το νομοσχέδιο για μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτό απασχολουμένων και αγροτών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στον ρ/σ «Palmos 104,2» της Καρδίτσας, η κ. Αχατσιόγλου τόνισε πως η χώρα, μετά την 21η Αυγούστου, δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι εκτός μνημονίων. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι ως χώρα να εφαρμόζουμε πολιτικές ή να συμφωνούμε πολιτικές με τους δανειστές μας, προκειμένου να λαμβάνουμε τη δανειοδοτική δόση. Άρα, ο μηχανισμός αυτός επιβολής στην πραγματικότητα πολιτικών και εξάρτησης από τη συμφωνία των θεσμών για την υλοποίηση των πολιτικών, προκειμένου να λάβουμε τις δόσεις, έχει οριστικά τελειώσει για τη χώρα» διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας.

“Μείωση 33,3% στις εισφορές”

Σχετικά με την ασφαλιστική εισφορά για την κύρια σύνταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, ανέφερε πως θα μειωθεί κατά 33,3%. Επιπλέον, για αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς, μειώνεται και η εισφορά για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, αναδρομικά από την 1/1/2017, στο ελάχιστο των 64,5 ευρώ/μήνα.

“Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων ήταν από τις κεντρικές δεσμεύσεις της κυβέρνησής μας”

«Έως σήμερα, έχουμε ήδη κηρύξει γενικώς υποχρεωτικές οκτώ κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που καλύπτουν συνολικά περισσότερους από 190.000 εργαζόμενους» υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ότι αυτό σημαίνει αύξηση αποδοχών για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

«Η βασική προτεραιότητα του κόσμου της εργασίας αυτήν τη στιγμή είναι να αυξηθεί ο μισθός του» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και υπενθύμισε ότι η συρρίκνωση του κατώτατου μισθού, το 2012, κατά 22% και κατά 32% για τους νέους και η αναστολή της λειτουργίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα ήταν παρεμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν στη δραστική μείωση των μισθών.

«Η σημερινή κυβέρνηση»- σημείωσε -«ακριβώς, για να απαντήσει σε αυτά τα δύο κορυφαία ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, αφενός μεν επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας αφετέρου δε προχωρά τάχιστα στην αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα γίνει τον Ιανουάριο του 2019, με ταυτόχρονη κατάργηση του λεγόμενου υποκατώτατου μισθού για τους νέους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου 5
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ιπποκράτειο στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα – Κυρανάκης: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της μητέρας της «γαλάζιας» πολιτεύτριας αναμένεται να τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη
Συγκέντρωση ΝΔ για Βάγια Νέστορα
27
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης