Σάββατο, 2 Μαρ.
11oC Αθήνα

Αχτσιόγλου για τα περί υπονόμευσης Τσίπρα: «Εκτέλεσαν ένα συμβόλαιο που υπηρέτησε τον Κασσελάκη»

Αχτσιόγλου για τα περί υπονόμευσης Τσίπρα: «Εκτέλεσαν ένα συμβόλαιο που υπηρέτησε τον Κασσελάκη»

Η Έφη Αχτσιόγλου πήρε θέση για το θέμα των κατηγοριών που εξαπολύθηκαν εναντίον της πριν την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και την χαρακτήριζαν ως «υπονομεύτρια του Αλέξη Τσίπρα» και μίλησε για μια «χυδαία αθλιότητα» από κάποιους που «ανέλαβαν να εκτελέσουν συμβόλαιο» που «υπηρέτησε» τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, Έφη Αχτσιόγλου, είπε για τα όσα κυκλοφόρησαν περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα από εκείνη σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα (2.12.2023) στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Η ιστορία αυτή ήταν μια χυδαία αθλιότητα. Κάποιοι ανέλαβαν να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο το οποίο υπηρέτησε τον κ. Κασσελάκη και στηρίχθηκε από εξέχοντα στελέχη της ηγετικής του ομάδας».

Η Έφη Αχτσιόγλου έριξε αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς όπως είπε δεν πήρε θέση στα όσα της καταλόγιζαν κάποιοι για τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης δεν αποδοκίμασε ούτε καταδίκασε αυτή την πρακτική και όσους από το περιβάλλον του τη στήριξαν…».

Επίσης τονίζει ότι: «όσον αφορά τη στάση του Αλέξη Τσίπρα είναι απολύτως σεβαστή. Επέλεξε να είναι ουδέτερος στη διαδικασία εκλογής και να μη μιλήσει για να μην την επηρεάσει».

Προσθέτει ότι από την πλευρά της επέλεξε συνειδητά να μη χρησιμοποιήσει το όνομα του Αλέξη Τσίπρα σε κανένα στάδιο της προεδρικής εκλογής. Αναφέρει ότι η τελευταία επικοινωνία που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν το βράδυ των εσωκομματικών εκλογών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οπότε και την κάλεσε για να τη συγχαρεί για τον αγώνα που έδωσε.

«Πνοή που προοδευτικός κόσμος έχει ανάγκη»

Η Έφη Αχτσιόγλου έκανε αναφορά και στη νέα Κ.Ο. των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από το κόμμα.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκροτούμε θα παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο μιας προοδευτικής, οικολογικής, αριστερής εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα», επισήμανε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η ανεξάρτητη βουλευτής σημειώνει ότι στόχος τους είναι να φέρουν στο επίκεντρο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι επαγγελματίες, τα νοικοκυριά των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, αλλά με προτάσεις για λύσεις. Προσθέτει πως το κρίσιμο στο νέο εγχείρημα «είναι η κινητοποίηση του κόσμου της Αριστεράς από τα κάτω», «ένα νέο παράδειγμα πολιτικής που ο προοδευτικός κόσμος έχει ανάγκη και θα του δώσει πνοή».

Στο ερώτημα αν ο νέος φορέας θα είναι ανοιχτός σε συνεργασίες και αν σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το ΠΑΣΟΚ, απαντά μεταξύ άλλων ότι «είναι διαφορετικό ζήτημα οι κοινοβουλευτικές συγκλίσεις σε ζητήματα αντιπολίτευσης και άλλο πράγμα η πολιτική συμπόρευση».

Καμία δυνατότητα συμπόρευσης

Αναφέρει επίσης ότι «δυνατότητα συμπόρευσης με τα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα ή με πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή» και πως «η πολιτική συμμαχιών και συνεργασιών έχει πολλά κριτήρια και προϋποθέσεις που σήμερα δεν πληρούνται, σε κάθε περίπτωση όμως εμείς παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο με θέσεις και προτάσεις από τη σκοπιά του κόσμου της εργασίας».

Η Έφη Αχτσιόγλου έκανε αναφορά και στις διαφορές της με τον Στέφανο Κασσελάκη και την νέα… τάξη πραγμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ και είπε  ότι οι διαφορές τους «με τις πολιτικές θέσεις, το ύφος και το ήθος της νέας ηγεσίας (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) κατέστησαν ανυπέρβλητες».

Ανέφερε εξάλλου ότι «ο κ. Κασσελάκης και η ηγετική του ομάδα επέλεξαν να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε μια διαδικασία πλήρους μετάλλαξης που τον απομακρύνει από τις θέσεις ενός κόμματος που υπηρετεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις