Πολιτική

Αχτσιόγλου: Μεγαλύτερα περιθώρια για κοινωνική πολιτική μετά τον Αύγουστο

«Τα περιθώρια άσκησης της κοινωνικής πολιτικής μας θα είναι πολύ μεγαλύτερα μετά τον Αύγουστο του 2018. Σε λιγότερο από δύο μήνες από τώρα επανέρχονται οι δύο βασικές αρχές της διαπραγμάτευσης. Η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τον εργαζόμενο και η αρχή της επεκτασιμότητας».

Αυτό τόνισε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για τις συλλογικές συμβάσεις, την οποία υπογράφουν ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας και οι βουλευτές του.

«Κλείσαμε τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες στην αξιολόγηση. Όταν προσπαθείς να υλοποιήσεις το σχέδιο σου, κόντρα στη βασική αντίληψη της Τρόικα, δεν μπορείς να επιτύχεις σε όλες τις πτυχές. Κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις, αλλά οι νίκες που σημειώνονται έχουν μεγάλη απήχηση και αντίκρισμα στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», επεσήμανε η κ. Αχτσιόγλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αυγενάκης απορρίπτει τη θέση προέδρου σε νέο αναπτυξιακό φορέα και κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
«Στην πολυετή πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να πορεύομαι με πίστη στη θεσμικότητα με επιμονή στη διαφάνεια και στην έμπρακτη στήριξη πρωτοβουλιών ανάπτυξης» αναφέρει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ
Λευτέρης Αυγενάκης
Στα «κάγκελα» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση Αυγενάκη σε αγροτικό φορέα στην Κρήτη: «Θεσμικός κατήφορος», «Αυτή είναι η "αριστεία" της ΝΔ»
Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου συνδέουν ευθέως την επιλογή του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Λευτέρης Αυγενάκης
Ξεκίνησαν οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ: «Σταθερό σε κάθε δοκιμασία, έτοιμο στο κάλεσμα της Ιστορίας, για τον σοσιαλισμό»
Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ μίλησε για ανάγκη ιδεολογικής αντεπίθεσης, για ενίσχυση της συνδικαλιστικής δράσης και για «επικίνδυνο γεωπολιτικό τοπίο»
Δημήτρης Κουτσούμπας
5