Πολιτική

Αχτσιόγλου: Μεγαλύτερα περιθώρια για κοινωνική πολιτική μετά τον Αύγουστο

«Τα περιθώρια άσκησης της κοινωνικής πολιτικής μας θα είναι πολύ μεγαλύτερα μετά τον Αύγουστο του 2018. Σε λιγότερο από δύο μήνες από τώρα επανέρχονται οι δύο βασικές αρχές της διαπραγμάτευσης. Η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τον εργαζόμενο και η αρχή της επεκτασιμότητας».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό τόνισε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για τις συλλογικές συμβάσεις, την οποία υπογράφουν ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας και οι βουλευτές του.

«Κλείσαμε τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες στην αξιολόγηση. Όταν προσπαθείς να υλοποιήσεις το σχέδιο σου, κόντρα στη βασική αντίληψη της Τρόικα, δεν μπορείς να επιτύχεις σε όλες τις πτυχές. Κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις, αλλά οι νίκες που σημειώνονται έχουν μεγάλη απήχηση και αντίκρισμα στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», επεσήμανε η κ. Αχτσιόγλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν ήδη υποχωρήσει, παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικής συμμετοχής σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ και αποκάλυψε προχωρημένες συζητήσεις με την Ουκρανία για drones
Κυριάκος Μητσοτάκης 85