Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Αχτσιόγλου: Να ανακαλέσει ο Κασσελάκης για το «κρατίδιο» στην Κύπρο – Έχει άγνοια σε θέματα εξωτερικής πολιτικής

Αχτσιόγλου: Να ανακαλέσει ο Κασσελάκης για το «κρατίδιο» στην Κύπρο – Έχει άγνοια σε θέματα εξωτερικής πολιτικής

Με ένα αιχμηρό σχόλιο η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου απάντησε στον συνυποψήφιό της, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους το βράδυ της Πέμπτης για την Κύπρο, αποκάλεσε το ψευδοκράτος «κρατίδιο».

Όπως ήταν αναμενόμενο η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Στο πλαίσιο αυτό και η Έφη Αχτσιόγλου ζήτησε από τον συνυποψήφιό της να ανακαλέσει.

Συγκεκριμένα, η Έφη Αχτσιόγλου είπε: «Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι “κρατίδιο τους” ( δηλ. των Τούρκων)».

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει» σχολίασε.

«Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας» κατέληξε η Έφη Αχτσιόγλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις