Πολιτική

Αχτσιόγλου: ΝΔ και Βρούτσης οδηγούν τον ΕΦΚΑ στην εποχή των ελλειμμάτων

Πυρά κατά της ΝΔ και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση εξαπέλυσε η Εφη Αχτσιόγλου. Τους κατηγορεί ότι οδηγούν την κοινωνική ασφάλιση στην εποχή των ελλειμμάτων.

«Η ΝΔ και ο κ. Βρούτσης μέσα σε ελάχιστο χρόνο οδηγούν το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και πάλι πίσω στην εποχή των ελλειμμάτων», σημειώνει σε δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Τόσο το 2017 όσο και το 2018, ο ΕΦΚΑ έκλεισε με σημαντικό πλεόνασμα, ενώ και ο προϋπολογισμός του για το 2019 προέβλεπε ισχυρό πλεόνασμα», επισημαίνει και προσθέτει: «Όμως, η νέα διοίκηση του ΕΦΚΑ και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας “πέτυχαν”, μέσα σε μόλις 3 μήνες, να αναθεωρήσουν τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, προβλέποντας έλλειμμα περίπου 50 εκατ. ευρώ για το 2019».

«Οι ημέρες υπονόμευσης και απαξίωσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης επέστρεψαν μαζί με τη ΝΔ. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε ποιος θα επωμιστεί το βάρος αυτού του ελλείμματος», καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιάννης Βούρος παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Οι λόγοι της αποχώρησής του
Στην επιστολή του, ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία της δημοτικής παράταξης από το 2019, όταν μία μικρή παρέα φίλων και γειτόνων ίδρυσε την «Πολιτών Πολιτεία»
Γιάννης Βούρος
Le Monde για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: O «ταραχοποιός» της Αριστεράς μιλά για το τραυματικό επεισόδιο του 2015 και ετοιμάζει την επιστροφή του
Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στη μεταστροφή για την οποία επικρίθηκε μετά το δημοψήφισμα, όταν τελικά υπέγραψε ένα τρίτο μνημόνιο με τους πιστωτές, σημειώνει, μεταξύ άλλων, η «Le Monde»
Το βιβλίο «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα 13
Θύελλα αντιδράσεων για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: Από την οργή Κωνσταντοπούλου – Πολάκη μέχρι τα «καρφιά» του Άδωνι Γεωργιάδη
Όσα αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην «Ιθάκη», έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις και δημόσιες απαντήσεις - Κάποιοι απορρίπτουν τα όσα περιγράφει και άλλοι τον κατηγορούν για διαστρέβλωση των γεγονότων
Αλέξης Τσίπρας και Παύλος Πολάκης
62
Ιθάκη: Διαψεύδονται όσα αναφέρει για την Φώφη Γεννηματά ο Αλέξης Τσίπρας – «Για κακή τύχη του rebranding, ήμουν εκεί»
«Αναρωτιέμαι πάντως τι σόι rebranding είναι αυτό που στηρίζεται στο να βάζει λόγια στο στόμα ενός ανθρώπου που δεν μπορεί πια να απαντήσει και να υπερασπιστεί την αλήθεια», λέει ο Μανώλης Όθωνας
Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά