Πολιτική

Αχτσιόγλου: ΝΔ και Βρούτσης οδηγούν τον ΕΦΚΑ στην εποχή των ελλειμμάτων

Πυρά κατά της ΝΔ και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση εξαπέλυσε η Εφη Αχτσιόγλου. Τους κατηγορεί ότι οδηγούν την κοινωνική ασφάλιση στην εποχή των ελλειμμάτων.

«Η ΝΔ και ο κ. Βρούτσης μέσα σε ελάχιστο χρόνο οδηγούν το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και πάλι πίσω στην εποχή των ελλειμμάτων», σημειώνει σε δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Τόσο το 2017 όσο και το 2018, ο ΕΦΚΑ έκλεισε με σημαντικό πλεόνασμα, ενώ και ο προϋπολογισμός του για το 2019 προέβλεπε ισχυρό πλεόνασμα», επισημαίνει και προσθέτει: «Όμως, η νέα διοίκηση του ΕΦΚΑ και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας “πέτυχαν”, μέσα σε μόλις 3 μήνες, να αναθεωρήσουν τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, προβλέποντας έλλειμμα περίπου 50 εκατ. ευρώ για το 2019».

«Οι ημέρες υπονόμευσης και απαξίωσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης επέστρεψαν μαζί με τη ΝΔ. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε ποιος θα επωμιστεί το βάρος αυτού του ελλείμματος», καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θάνος Πλεύρης στη τριμερή με Βουλγαρία και Τουρκία για το μεταναστευτικό: Ενίσχυση της μάχης κατά των διακινητών
Στην Αθήνα οι υπουργοί των τριών χωρών – Θετική αποτίμηση της συνεργασίας, έμφαση στην ασφάλεια των συνόρων, στις επιστροφές και στις πιθανές επιπτώσεις από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Τριμερής συνάντηση υπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας στην Αθήνα για το μεταναστευτικό