Πολιτική

Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τη στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση πλεονασμάτων

Για «ένα πολύ αρνητικό στίγμα στα εργασιακά» από τον πρωθυπουργό, στην ΔΕΘ, έκανε λόγο η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Μάλιστα όπως τόνισε η κ. Αχτσιόγλου στον ρ/σ ΣΚΑΙ «αυτό είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζει η κοινωνία», ενώ ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης, «σε συνέχεια της πολιτικής η οποία κατήργησε δύο πολύ σημαντικές ρυθμίσεις προστασίας της εργασίας, το αιτιολογημένο των απολύσεων και την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες (…) προεξήγγειλε την κατάργηση και του νόμου που είχαμε θεσμοθετήσει για τη δήλωση των υπερωριών και, ουσιαστικά, όλης της δομής των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συλλογικών συμβάσεων εργασίας, δύο κορυφαίων ζητημάτων για τα εργασιακά».

Ακόμη η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως «ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μία οικονομική πολιτική η οποία βασίζεται στην οικειοποίηση αποτελεσμάτων της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ» και ανέφερε ότι η ΝΔ «θέτει ως κεντρικό μέτρο τη ραγδαία μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων για το 2020, ένα μέτρο εξαιρετικά κοστοβόρο. Χρησιμοποιεί, δηλαδή, ένα πολύ μεγάλο μέρος του όποιου χώρου διαθέτει, διότι ταυτόχρονα δεν προέβη στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης «απέρριψε τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πλεονασμάτων» και «ουδέποτε εξήγησε η κυβέρνηση γιατί απέρριψε τη στρατηγική άμεσης μείωσης των πλεονασμάτων που σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ωφελούσε τη χώρα και την ελληνική κοινωνία συνολικά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα μπλόκα των αγροτών, δυσκολεύουν την καθημερινότητα, δεν βοηθούν
«Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Όσα χρήματα δικαιούνται, θα τα λάβουν στο ακέραιο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 28
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα επίκεντρο της στρατηγικής Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και ΑΙ»
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα ως τεχνολογικό κόμβο και μίλησε για την αξιόπιστη και αναπτυσσόμενη σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ - Αναλυτικά η συνέντευξή της
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Παύλος Κοντογιαννίδης για Αλέξη Τσίπρα: Γνωστός φέρελπις αποτυχημένος του παρελθόντος οραματιστής με αυταπάτες
Επέκρινε τον πρώην πρωθυπουργό για την πρόσφατη δήλωσή του ότι η επόμενη κυβέρνηση θα φορολογήσει τους πλούσιους, αποκαλώντας τη θέση αυτή «λαϊκίστικη π@π@ρι@»
Παύλος Κοντογιαννίδης
14