Πολιτική

Αχτσιόγλου: “Οι διευκρινίσεις Βρούτση αποδεικνύουν την κυβερνητική απάτη”

"Οι «7 διευκρινίσεις» του κ. Βρούτση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιβεβαιώνουν την πολύμηνη προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους σχετικά με το περιεχόμενό του", αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικότερα, η κ. Αχρτιόγλου αναφέρει ότι ο κ. Βρούτσης “κατεβάζει κατακόρυφα τον πήχη των δήθεν γενικευμένων αυξήσεων και διαψεύδει τις ψεύτικες προσδοκίες που ο ίδιος καλλιεργούσε”, ωστόσο “συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια”. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι με το νομοσχέδιο “καταργείται η μόνιμη 13η σύνταξη -ολόκληρη για τους χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογική για τις υψηλότερες συντάξεις- και οι 9 στους 10 συνταξιούχους θα έχουν απώλεια εισοδήματος”.

Επίσης, κατηγορεί τον κ. Βρούτση ότι “αποκρύπτει ότι οι 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες θα έχουν σημαντική επιβάρυνση με αύξηση 20% στις εισφορές τους, μόνο και μόνο για να ελαφρυνθούν πολλαπλάσια τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα”. “Παράλληλα, δεν ομολογεί ότι για εργασία πάνω από 40 έτη τα ποσοστά αναπλήρωσης μειώνονται σε σχέση με τα σημερινά”, συνεχίζει και προσθέτει, τέλος, ότι “ξεχνάει ότι η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος έχει ήδη πιστοποιηθεί με αναλογιστική μελέτη”.

Η κ. Αχτσιόγλου σχολιάζει πως “οι επικοινωνιακές φούσκες και τα ψέματα των προηγούμενων μηνών θα αναγκάσουν, αργά ή γρήγορα, τον κ. Βρούτση σε διευκρινίσεις επί των διευκρινίσεων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ «σφυροκοπά» Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ: «Ζητά νέα τετραετία για όσα δεν έκανε, ημίμετρα και ακοστολόγητες υποσχέσεις»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρωθυπουργό μετά τις εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη - «Η αντίστροφη μέτρηση για την ήττα της ΝΔ έχει αρχίσει»
ΠΑΣΟΚ, ΓΡΑΦΕΙΑ
Τα μέτρα της ΔΕΘ σε δύο λεπτά: Από τον επενδυτικό λογαριασμό για τα νεογέννητα και το «Σπίτι μου 3» έως και τον κατώτατο των 1.000 ευρώ
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κωδικοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Τις επόμενες μέρες η εξειδίκευση των παρεμβάσεων
Μητσοτάκης, 90ή ΔΕΘ
Οι σπόντες Μητσοτάκη κατά Τσίπρα με ένα τραγούδι: «Ωραία που τα λες, μα έλα που σε ξέρω»
Ο πρωθυπουργός έθεσε και το πολιτικό διακύβευμα της «τρίτης τετραετίας», τονίζοντας ότι «δεν ονειρεύομαι μία από τα ίδια, αλλά μία χώρα που θα γίνεται καλύτερη και μαζί της θα γινόμαστε όλοι μας καλύτεροι».
Κυριάκος Μητσοτάκης
5