Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αχτσιόγλου – Κατρούγκαλος: “Στα καλύτερα χέρια το υπουργείο” [pics, vid]

Αχτσιόγλου – Κατρούγκαλος: “Στα καλύτερα χέρια το υπουργείο” [pics, vid]

Μπορεί η φράση του “θα είναι σαν να είμαι εγώ” την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης να θεωρήθηκε unfair από πολλούς, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Εργασίας ο Γιώργος Κατρούγκαλος φρόντισε να επανορθώσει. Και αναφερόμενος στην Έφη Αχτσιόγλου, είπε πως αφήνει το υπουργείο στα καλύτερα χέρια.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έθεσε ως μεγάλο στοίχημα την πάταξη της “μαύρης” εργασίας και της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, θυμήθηκε ως… πρωτογνώρισε τη διάδοχό του (το 2013 είχαν μια κοινή δημοσίευση που αφορούσε τις μνημονιακές πολιτικές στον εργατικό τομέα και το πως ήταν αναγκαία η αναστροφή τους) και τόνισε πως δεν θα μπορούσε να αφήσει το υπουργείο Εργασίας σε καλύτερα χέρια από αυτά της πρώην – πια- διευθύντριας του γραφείου του.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γιώργο Κατρούγκαλο και η νέα υπουργός Εργασίας. Μίλησε για έναν άνθρωπο που σήκωσε στις πλάτες του το βαρύ φορτίο της πρώτης αξιολόγησης, σχεδίασε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση η οποία θα αντικαταστήσει το κατακερματισμένο και εν πολλοίς πελατειακό, όπως είπε, σύστημα ασφάλισης.

«Έχουμε κρίσιμη μάχη σε δυο τομείς. Στη δεύτερη αξιολόγηση όπου τα εργασιακά αποτελούν βασικό άξονα της διαπραγμάτευσης και η καθημερινότητα των πολιτών, όπως αυτή αντανακλάται στο πεδίο της αγοράς εργασίας. Στη δεύτερη αξιολόγηση και στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά και η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και είναι δύσκολη, στόχος μας είναι να ανακτήσουμε βασικά, κοινωνικά, εργατικά δικαιώματα που ισοπεδώθηκαν την περίοδο των πρώτων μνημονίων», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Στόχος να αποκαταστήσουμε τη συλλογική έκφραση των εργαζομένων, οι οποίοι θα έχουν τη διαπραγματευτική ισχύ να καθορίζουν τους όρους εργασίας», συμπλήρωσε και τόνισε πως «δεν θα επιτρέψουμε καμία περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Εμφανίστηκε δε αισιόδοξη πως η ανεργία θα μειώνεται αργά και σταθερά. Και τόνισε: «η δυσκολία των μαχών δεν μας επιτρέπει να είμαστε ο ένας πάνω από τον άλλον, αλλά πάνω από τον εαυτό μας. Το υπουργείο έχει ανοιχτές πόρτες ωστόσο το επόμενο διάστημα πρέπει να προετοιμαστούμε για τη σκληρή διαπραγμάτευση».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε