Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση συνεχίζει την “κατρακύλα” της

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση συνεχίζει την “κατρακύλα” της

Για “κατρακύλα” της κυβέρνησης έκανε λόγο ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Λήμνο.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως «το 2018 θα είναι χρονιά μεγάλης πολιτικής μάχης. Σας καλώ να συμπορευτούμε, να ισχυροποιήσουμε το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και να κερδίσουμε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής. Αυτό αποτελεί πατριωτικό καθήκον. Μια αποδυναμωμένη χώρα με μειωμένη αξιοπιστία και δυνατότητες καθίσταται οικονομικά και γεωπολιτικά ευάλωτη».

Ο κ. Αυγενάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Λήμνο, σημείωσε μεταξύ άλλων:

« – Η κυβέρνηση συνεχίζει τη θεσμική της κατρακύλα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γαντζωθεί την εξουσία. Πανικόβλητη από τις αποτυχίες της, προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας καταστρατηγώντας βασικούς δημοκρατικούς θεσμούς.

– Η συζήτηση στη Βουλή για τη Novartis εξελίχθηκε σε Βατερλό για την κυβέρνηση. Οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι και οι “κατηγορούμενοι” κατήγοροι. Αποδείχθηκε ότι η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη.

– Τελικά από τη μεθόδευση της κυβέρνησης βγήκε πληγωμένη η πατρίδα. Όμως, οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν. Το κράτος δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Εμείς ζητούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης το ταχύτερο δυνατό. Όλα στο φως.

– Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών.

– Είμαστε βέβαιοι ότι θα σκαρφιστούν και άλλα “σκάνδαλα”, θα στήσουν κι άλλες προανακριτικές οι αδίστακτοι που κυβερνούν. Και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου. Για πρώτη φορά τα “πληρωμένα μπιστόλια” του Μαξίμου δείχνουν αποσυντονισμένα. Κι άρχισαν να ασχολούνται με τη Moody’s.

– Το success story εξόδου από τα Μνημόνια: Το 3ο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018. Ήταν ένα πρόγραμμα αχρείαστο. Και ξεκινάει το 4ο Μνημόνιο, με ψηφισμένα μέτρα για το 2019-2020 ύψους 5,2 δισ. (μείωση συντάξεων, αφορολόγητου, εισοδημάτων). Η καραμέλα ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια είναι μεγάλο ψέμα».

Καταληκτικά ο κ. Αυγενάκης τόνισε: Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε, με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, µία Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη. Μια Ελλάδα που δεν φοβάται το μέλλον, γιατί έχει μάθει από τα λάθη και το παρελθόν της. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει. Οι τρεις προτεραιότητες του σχεδίου µας είναι:

1.Νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις

2.Ανασυγκρότηση του κράτους και μείωση της φορολογίας

3.Πολιτικές για τους νέους και τους πιο αδύναμους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις